L’Arxiu municipal presenta el nou portal web del patrimoni

Divendres, 20 de gener de 2023 a les 11:30

El web neix amb l’objectiu d’ordenar i donar accés a la informació vinculada a la història i al patrimoni de forma pràctica, innovadora i atractiva.

L’Alcalde de Polinyà, Javier Silva Pérez, juntament amb el regidor de Patrimoni i Memòria històrica, José Emilio Litrán Cuadrado, han presentat, en el marc de la Festa Major d’Hivern, el nou portal web municipal dedicat a la difusió del patrimoni. Es tracta d’una eina realitzada per l’Arxiu municipal per a la millora del coneixement i la promoció del patrimoni cultural, natural i arquitectònic del municipi.

Aquest portal neix amb l’objectiu d’ordenar i donar accés a la informació vinculada al patrimoni de forma pràctica, innovadora i atractiva que animi al públic a visitar-lo. El web ofereix una selecció del patrimoni cultural més destacat, material i immaterial. En aquesta primera fase, l’eina ofereix  la consulta de més d’una cinquantena de recursos i es preveu anar ampliant-los en el futur. Es tracta, per tant, d’un projecte dinàmic i obert que preveu un creixement continu que inclogui les aportacions també de la ciutadania.

Els elements patrimonials han estat seleccionats tenint en compte diversos criteris, com el reconeixement extern – si han estat reconeguts amb categories especials com, per exemple, Bé d’interès cultural – el seu ús social i el seu impacte en la comunitat; així com el reconeixement professional.  

Un espai per a la memòria oral

Durant la presentació, l’arxivera municipal, Alícia Garcia, ha fet un repàs de les diferents seccions i temes que recull el portal i que inclouen, per exemple, els orígens de la vila, els jaciments, el catàleg de camins i el d’arbres. També s’hi podrà consultar la memòria oral dels polinyanencs i polinyanenques amb l’accés als documentals de la sèrie “Les veus del nostre poble” que toca diversos temes com les festes i les tradicions, la immigració o la Guerra Civil.

Consulta el web del patrimoni de Polinyà

Darrera actualització: 20.01.2023 | 11:52