L’alcalde de Polinyà dona inici al projecte CuEme amb una seixantena d’alumnes de l’Escola de la Vila

Dijous, 27 d'octubre de 2022 a les 00:00

L’alcalde de Polinyà, Javier Silva, juntament amb el regidor d’Educació, Joel Fernández, han assistit a l’acte d’obertura del projecte CuEme, Cultura Emprenedora a l’Escola. L’acte s’ha celebrat a Can Gavarra, el centre de serveis per a les empreses i l’emprenedoria del municipi.

Hi han assistit, també, la directora de l’escola, Sandra Muñoz, la secretària del centre, Cristina Subirà, el cap d’estudis, Abraham Tusell, la seixantena d’alumnes de cinquè de primària que participen en el projecte i els mestres de l’escola que els hi acompanyaran.

L’acte d’obertura és el punt de sortida al projecte CuEme que consisteix en què l’alumnat desenvolupi tot el procés de creació d’una cooperativa. Hauran de treballar plegats, com a socis i sòcies, i prendre decisions importants com, per exemple, el nom de l’empresa, qui ocuparà els càrrecs de més responsabilitat, com serà el logotip, què produiran o com faran la producció. També hauran d’acordar a quina entitat sense ànim de lucre destinaran part dels beneficis. El projecte acabarà amb la venda del producte.

Polinyà és la primera vegada que participa en aquest projecte impulsat per la Diputació de Barcelona i amb l’acompanyament durant tot el procés del Consell Comarcal del Vallès Occidental. La d’enguany serà la 12a edició i hi participaran 9.000 alumnes que crearan unes 400 cooperatives.

El CuEme és un projecte que, d’una banda, permet conèixer un seguit d’elements relacionats amb l’emprenedoria, el món empresarial i l’activitat econòmica i, d’altra banda, treballa competències transversals com la comunicació, el treball en equip o la presa de decisions. El programa també posa èmfasi en la incorporació dels principis cooperatius i de conceptes com la sostenibilitat, la responsabilitat social empresarial o la igualtat d’oportunitats, aspectes que es troben alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Darrera actualització: 27.10.2022 | 11:27