L’Ajuntament rep el reconeixement Administració Oberta per tercer any consecutiu

Dilluns, 3 d'abril de 2023 a les 09:20

Polinyà es troba en la quarta posició del Top 10 d'ajuntaments catalans d'entre 5.001 i 20.000 habitants.

L'Ajuntament de Polinyà ha estat guardonat amb els Reconeixements Administració Oberta 2021, els guardons que el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) atorga cada any per distingir les administracions catalanes capdavanteres en transformació digital i govern obert. L'AOC ha inclòs, per tercer any consecutiu, l'Ajuntament de Polinyà en el Top 10 d'ajuntaments d'entre 5.001 i 20.000 habitants, passant de la novena posició del 2022 a la quarta d'enguany.

L'acte de lliurament es va celebrar el passat 29 de març al Palau firal de Manresa. Aquesta és la vuitena edició dels Reconeixements Administració Oberta, uns guardons que valoren aquells ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la transformació digital i govern obert, tant pel que fa a la seva relació amb la ciutadania com en la seva gestió interna. Per atorgar els reconeixements, l’AOC té en compte l’Índex de Maduresa Digital de cada administració, que es determina analitzant més de 30 indicadors objectius, a partir de les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals. Aquests indicadors quantifiquen, entre d’altres, diferents actuacions relacionades amb el registre d’entrada, registre de sortida, gestió interna, contractació, interoperatibilitat, identitat digital, govern obert i normativa i certificacions.

L’Índex de Maduresa Digital del Consorci AOC és una iniciativa única, tant a nivell estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor i a partir de dades objectivables el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic. S’analitzen més de 30 indicadors dels 947 ajuntaments i 41 consells comarcals. Els Reconeixements Administració Oberta distingeixen set categories, d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa.

Darrera actualització: 03.04.2023 | 09:33