L'Ajuntament obté el segell Infoparticipa que premia la transparència en la informació pública

Dimarts, 21 de març de 2023 a les 00:00

El portal municipal obté el 88% dels criteris establerts per a disposar d'aquest distintiu

Polinyà ha rebut el segell Infoparticipa 2022 que reconeix la qualitat i la transparència de la comunicació pública. Aquest és el primer any que Polinyà rep aquest guardó que concedeix el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El guardó el va recollir l'alcalde de Polinyà, Javier Silva, en un acte celebrat a la sala d’actes del Rectorat de la UAB.

L'avaluació es fa analitzant si als webs municipals es publica la informació relativa a 52 indicadors basats en la Llei de Transparència i que permeten que la ciutadania estigui informada sobre, per exemple, qui son els representats polítics i quina és la seva remuneració, com es gestionen els recursos econòmics, quins són els resultats dels processos participatius o quines subvenciones es concedeixen. Tot plegat d'una manera entenedora. Polinyà, actualment, compleix 46 d'aquests indicadors però l'objectiu és arribar-ne al 100%: "Hem fet un esforç important per a endreçar i comunicar d'una manera entenedora tot aquest volum d'informació i hi continuarem treballant per a millorar la transparència i la comunicació de l'ens local".

En aquest sentit, aquesta ha estat la progressió en la puntuació dels darrers quatre anys:

  • 2023: 88,46 %
  • 2022: 76,92 %
  • 2021: 51,92 %
  • 2020: 58,33 %

En l’edició d'enguany, la desena, s’han atorgat 136 segells a ajuntaments, consells comarcals i diputacions, dels quals 45 han obtingut la puntuació màxima. En total, a Catalunya, es valoren 955 administracions públiques. Polinyà ha obtingut el 88% de la puntuació. Al web Infoparticipa es poden consultar quins són els indicadors obtinguts.

El Mapa Infoparticipa és una plataforma que va ser concebuda l'any 2012 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (LPCCP) per publicar els resultats d'avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments, els consells comarcals i les diputacions en les seves pàgines web, amb l'objectiu de promoure’n la seva millora. Actualment aquest projecte es gestiona des del nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) fruït de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural i Publiradio.

Darrera actualització: 22.03.2023 | 14:01