La nova bibioteca, en ple funcionament

Dilluns, 23 d'octubre de 2023 a les 00:00

La inauguració es va celebrar el 21 d'octubre amb una festa ciutadana i portes obertes.

Els 811 m2 de la nova biblioteca ja es troben en ple funcionament. La inauguració es va celebrar el 21 d’octubre amb una festa ciutadana al carrer i portes obertes per a visitar el nou equipament. L’alcalde i la resta de representats de l’ajuntament van estar acompanyants del president de la Fundació Neus Català, Ricard Ribera, del director general de Promoció cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Josep Vives, i de la vicepresidenta primera de la Diputació de Barcelona, Marta Farrés.

Han estat cinc anys amb l’equipament tancat i pels quals l’alcalde, Javier Silva, va demanar disculpes durant l’acte: “Com he dit sempre, malgrat no ser la nostra culpa si és la nostra responsabilitat. Els polinyanencs i polinyanenques no mereixien estar tant de temps sense biblioteca. Però ara ja la tenim aquí, més gran, més maca i amb més serveis que mai”.

Amb la reforma la biblioteca guanya espais, llum, confort, accessibilitat i protagonisme amb una entrada principal al passeig de l’avinguda de Sentmenat. També suposa una gran millora en termes d’eficiències energètica.

Las nova biblioteca, que compta amb dues plantes amb un espai infantil, una sala de premsa i revistes, una aula de formació i una sala polivalent, porta el nom de l’activista dels drets humans i supervivent dels camps de concentració nazis, Neus Català. “Avui s’obre una nova etapa a Polinyà, amb un equipament que és més que un edifici: és el custodi de la paraula escrita, un espai per parlar de memòria, requisit indispensable per al reconeixement, la veritat i la justícia”, va explicar durant la inauguració fent referència a la important tasca que Català va dur a terme al llarg de la vida i l’homenatge que se li ha fet a la nova biblioteca amb l’objectiu de preservar i difondre el seu llegat.

La biblioteca Neus Català, a més, compta amb un fons especialitzat en l'holocaust i el nazisme que ja es pot consultar lliurement, així com la resta del fons bibliogràfic disponible. L'horari de l'equipament és de dilluns a divendres de 15 a 20 h i dimecres i dissabtes de 10 a 13:30 h.  

Darrera actualització: 23.10.2023 | 11:57