La Junta Local de Seguretat fa balanç de l’any 2022

Dijous, 30 de març de 2023 a les 00:00

Polinyà va registrar un total de 422 fets delictius, la majoria contra el patrimoni

Les dades presentades a la Junta de Seguretat Local, celebrada dimecres 29 de març, indiquen un increment del 33,1 % en les infraccions penals respecte el 2021. En números absoluts, en el 2022 a Polinyà es van comptabilitzar 422 fets delictius, 105 més que en el període anterior.  Aquestes infraccions penals van suposar la detenció de 22 persones, un 29,4% més respecte l’any passat en què se’n van detenir 17. La majoria d'aquests detinguts han estat homes de més de 36 anys i de nacionalitat espanyola.

La major part dels delictes, 325 dels cassos, van ser contra el patrimoni i, dins d’aquesta tipologia, en destaca l’augment de les estafes amb 124 cassos que suposen el 38% dels delictes denunciats contra el patrimoni. Tots els representants dels cossos policials han coincidit en què les estafes per internet han crescut considerablement, sobretot en els darrers anys quan a causa de la pandèmia s’han incrementat de manera molt important les compres telemàtiques.

Pel que fa als robatoris amb força a domicilis, en el 2022 se n’han produït 23: són el 7,1% del conjunt de fets delictius. Respecte als robatoris amb violència i intimidació, s’han reduït en un 42,9%, passant de 7 a 4 fets.

Tot i així, es manté la bona dinàmica en matèria de seguretat al municipi i les xifres continuen per sota de la mitjana de la comarca, fent de Polinyà una vila segura. En aquest sentit, també s’ha augmentat el número de fets resolts que han estat el 28% del total, respecte el 24% de l’any anterior.

L’alcalde, Javier Silva, ha explicat que ja està en projecte la col·locació de més càmeres de seguretat a les entrades i sortides del municipi i ha indicat com a reptes futurs la vigilància per a evitar les concentració de vehicles als polígons, les ocupacions d’habitatges buits i qualsevol tipus d’incivisme que posi en perill la convivència a l’espai públic.  

Pel que fa al trànsit, l'estadística destaca que s’han tornat als números d’abans de la pandèmia, amb un total de 109 accidents atesos. Tot i així, la tendència és a la baixa. Les dades de la Policia Local també incorporen que s’han augmentat el número d’actuacions de Policia Administrativa (1573 actuacions) respecte l’any 2021 (1024 actuacions). Destaca el número d’inspeccions a empreses i activitats, amb un total de 164 inspeccions i les 237 intervencions a la via pública.

L'alcalde Javier Silva ha presidit la sessió a la qual hi ha assistit, també, Helena Solà, com a representant de la delegació territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona. També hi han estat presents diversos representants de la Guàrdia Civil a Badia, de l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell, de la Comissaria de Districte de Santa Perpètua de Mogoda de Mossos de Esquadra, del Cos Nacional de Policia de la Comissaria de Sabadell i de la Policia Local de Polinyà.

La Junta Local de Seguretat és l’òrgan de coordinació de la seguretat pública a la ciutat i té per missió la presa de decisions en base a la informació i el coneixement que aporten els diferents membres en relació a les seves funcions i responsabilitat.

Darrera actualització: 30.03.2023 | 13:55