La festa dels més peluts torna a Polinyà

Dijous, 2 de novembre de 2023 a les 00:00

Les inscripcions a la caminada amb gossos ja estan obertes. Les de la desfilada s'hauran de fer el mateix dia a la plaça.

La Festa de les Mascotes omplirà la plaça de la Vila durant tot el matí del 12 de novembre. Es tracta d’una activitat pensada per a promoure la tinença responsable d’animals. També és un aparador per a les entitats animalistes, que mostren a la ciutadania la tasca diària que fan pels animals. Un altre dels objectius de la Festa de les Mascotes és sensibilitzar la població davant dels abandonaments de gossos, gats i altres animals. Per aquest motiu, la jornada comptarà amb la presència de Help Guau, el centre d’acollida que recull els animals que s’abandonen al nostre municipi i en altres, i portarà a la festa alguns dels gossos del centre que busquen família.

Aquest any, també participarà a la festa l’educadora canina Maria Josep Pons, que oferirà una xerrada sobre com millorar el benestar dels gats a casa. Això serà cap a les 11 del matí. Just després, la Societat Protectora d’Animals de Mataró explicarà com és d’important que les possibles famílies adoptants s’interessin pels gossos sèniors. Com més vells es fan els animals, més difícil n’és l’adopció. Però el que la gent habitualment desconeix són els avantatges d’incloure un gos sènior a la família: tenen el caràcter format i, per tant, no hi ha sorpreses; són molt agraïts; necessiten menys activitat, encara tenen moltes ganes d’aprendre coses; s’adapten més fàcilment a una nova vida i, la més rellevant, s’evita que passin els darrers anys en una gàbia.

La inscripció a la caminada amb gossos, que es farà de 10 a 11 del matí pels entorns naturals de Polinyà, s’ha de fer en línia. En canvi, la inscripció per a la desfilada final, programada per a les 12:50 h aproximadament, es podrà fer a la plaça de la Vila, fins a les 12:30 h.

Darrera actualització: 02.11.2023 | 12:30