Els indicadors presentats a la Junta Local de Seguretat situa Polinyà com un dels municipis més segurs de l’entorn

Dijous, 28 d'abril de 2022 a les 00:00

La Junta Local de Seguretat es va reunir el 27 d’abril per a analitzar l’informe d’indicadors corresponents a l’any 2021. D’aquest informe es desprèn que Polinyà manté una taxa de delictes inferior a la mitjana tant de la comarca com de Catalunya.

Segons dades del cos dels Mossos d’Esquadra l’augment en el número de fets penals que ha passat de 276 a 351 es deu a un augment del 26% en els delictes contra el patrimoni que han crescut a causa de l’increment en les estafes per internet, que suposen el 34% del conjunt d’aquest tipus de delictes.

Per la seva banda, la Policia Local de Polinyà va posar de manifest els més de set mil serveis atesos en el darrer any, així com que la majoria d'actuacions del cos local tenen a veure amb els àmbits de proximitat, assistència i trànsit.

Pel que fa a la seguretat del trànsit, els accidents s’han reduït un 20% si es compara amb el darrer any de normalitat previ a la pandèmia, quan s’hi van aplicar restriccions fortes en la mobilitat.

Altres dades que es van donar a conèixer són que s'han doblat les denúncies relacionades amb el compliment de l'ordenança de tinença d'animals – amb 132 actuacions durant el 2021 –, i que també augmenten les denúncies per sorolls, molèsties veïnals i incompliment de l'ordenança de civisme.

A la reunió, a la qual hi van assistir tant l’Alcalde, Javier Silva, com el regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel Ferré, s’hi va destacar de nou la col·laboració entre la Policia Local de Polinyà i la resta de cossos de seguretat, especialment amb la Policia Nacional en el desmantellament de plantacions de marihuana al polígon industrial. En el 2021 s’hi van fer 16 operacions d’aquest tipus amb un total de 65 detinguts. I en el que portem de 2022 s’hi ha realitzat set operacions contra el tràfic de drogues amb 24 persones detingudes.

Darrera actualització: 28.04.2022 | 12:39