Els bars i restaurants no hauran de pagar la tasa per les terrasses durant el 2020

Dilluns, 11 de maig de 2020 a les 18:30

El ple aprova modificacions a les ordenances en un ple d'urgència celebrat ahir que inlou també la possibilitat d'ampliar fins a un 100% els espais de les terrasses de bars i restaurants del municipi. 

L’Ajuntament de Polinyà ha celebrat un ple extraordinari amb caràcter d’urgència per tal de tractar diverses modificaciones a les ordenances municipals que donin suport a la recuperació de la vida comercial de la localitat. La primera de les modificacions, aprovada per unanimitat, és la bonificació per al 2020 del 50% de la tasa d'ocupació de l'espai públic per als quioscos i parades del mercat setmanal. A més, també s'ha aprovat l'exempció de pagament de la tarifa per ocupació de l'espai municipal amb taules i cadires amb finalitat lucrativa (terrasses de bars, restaurants i cafeteries).

Ampliació de l'espai de les terrasses per assegurar les mesures de distanciament 

Donada la situació d'excepcionalitat i que, quan les terrasses puguin tornar a obrir, els bars i restaurants hauran d'assegurar una distància mínima de seguretat entre clients, el Ple ha decidit modificar l'ordenança municipal reguladora de les autoritzacions de terrasses de bar i el seu mobiliari per tal de considerar, excepcionalment, la possibilitat d'ampliar l'espai ocupat per la terrassa en fins al 100%. D'aquesta manera, es pretén minimitzar els efectes que l'obligació de mantenir una distància entre taules puguin ocasionar als comerços d'hosteleria. 

 

Darrera actualització: 11.05.2020 | 19:19