El primer curs de les EBM amb vetlladores

Dimecres, 10 d'abril de 2024 a les 00:00

El del 2023-24 ha estat el primer amb aquest servei de suport per als infants que puguin necessitat un acompanyament en el seu desenvolupament.

Les escoles bressol municipals (EBM) de Polinyà han estrenat un servei de suport a les aules amb personal auxiliar d’educador especial (vetllador/a). Durant l’etapa de zero anys a tres, alguns infants poden presentar dificultats que els afecten en el seu desenvolupament i autonomia. Sovint, el procés de detecció precoç, derivació i diagnòstic és llarg i arriba un cop l’infant ha començat el segon cicle d’educació infantil (I3).

Per prevenir i estimular i acompanyar infants i famílies, les EBM del municipi (Badabadoc i Ginesta) disposen d’un servei de reforç a les aules amb infants que poden necessitar acompanyament en el seu desenvolupament o creixement, de manera grupal o individual en cas que l’Equip d’Assessorament i Orientació Pedagògica o el Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç ho determinin.

No és un servei habitual a les escoles bressol. Les escoles públiques l’ofereixen amb l’inici de l’educació obligatòria. L’Ajuntament l’assumeix a les seves EBM per assegurar la detecció precoç i l’estimulació més apropiada en el desenvolupament de l’infant i un acompanyament correcte a la família: una aposta per la pedagogia activa i l’educació inclusiva.

Darrera actualització: 04.04.2024 | 09:30