El Ple aprova les bases reguladores de subvencions per al comerç de Polinyà

Dimarts, 28 d'abril de 2020 a les 10:13

Amb aquestes ajudes es vol donar suport econòmic al petit comerç per assegurar-ne la continuïtat un cop finalitzi el període de tancament obligatori.

L’Ajuntament de Polinyà ha celebrat un ple extraordinari amb caràcter d’urgència per tal de tractar les diferents mesures adoptades pel govern municipal, amb l’acord de la resta de grups, per donar suport econòmic tant a aquells comerços que hagin hagut de tancar degut a les mesures de confinament, com a aquells que tot i continuar la seva activitat han patit un devallada important en els seus ingressos.

L’Ajuntament de Polinyà reconeix el comerç del poble com a un valor essencial, no només per a la supervivència econòmica de moltes famílies del municipi, sinó també per a la cohesió social de la vila. Per tot plegat, la principal mesura adoptada ha estat la creació d’ajuts amb una partida de 65.000 euros.

Segons les bases reguladores d’aquests ajuts, tots els comerços que hagin tancat amb motiu del confinament rebran una ajuda directa de 600 euros. I per a aquells comerços que, per la seva tipologia, hagin mantingut obert el negoci però, tot i així, hagin patit una devallada dels seus ingressos, s’estableix el següent barem:

- Reducció d’entre el 25% i el 50% - 150 euros

- Reducció d’entre el 51 i el 75% - 300 euros

- Reducció superior al 76% - 450 euros

Publicitat gratuïta al butlletí municipal

Una altra de les mesures adoptades en el ple extraordinari d’ahir va ser la derogació de l’ordenança fiscal que regula el preu públic per a la inserció de publicitat al butlletí municipal. D’aquesta manera, es permetrà la gratuïtat de la publicitat per a aquells comerços que hi estiguin interessats en anunciar-se a larevista mensual i amb una tirada de 3500 exemplars. L’espai publicitari, segons el reglament de funcionament intern del butleltí aprovat en el mateix ple, s’ha limitat a vuit anunciants per número.

Totes aquestes mesures s’han treballat durant les darreres setmanes, juntament amb el teixit comercial de Polinyà i la resta de grups municipals.

Darrera actualització: 28.04.2020 | 10:55