El Ple aprova la congelació de taxes i impostos per al 2023

Dijous, 27 d'octubre de 2022 a les 08:00

El Ple ha aprovat per unanimitat la congelació d’impostos, taxes i preus municipals per al 2023. Així s’ha decidit en la sessió extraordinària celebrada el 26 d’octubre a la sala de Plens del consistori.

Les ordenances fiscals, que regulen tant les taxes com els impostos i preus municipals, s’han aprovat amb pocs canvis respecte el 2022. Sí hi ha un increment en l'IBI del 8,91% per a les indústries amb major valor cadastral.

“Proposem aquesta congelació perquè entenem que la ciutadania està afrontant una situació generalitzada d’increment de preus i no volem afegir-ne més pressió”, ha explicat l’Alcalde, Javier Silva.  Aquesta decisió s’ha pres en un moment en què l’Ajuntament veu davallar els ingressos a causa de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’impost de la plusvàlua i, en canvi, ha d’afrontar un increment de despeses municipals a causa de la inflació i l’increment del cost de l’energia.

En les noves ordenances s’han aclarit alguns conceptes sobre les bonificacions referents a les instal·lacions d’aprofitament tèrmic o elèctric provinent del sol. Es precisa que la bonificació del 50% de l’IBI s’aplicarà amb instal·lacions de mínim 2 Kw tant en habitatges unifamiliars com plurifamiliars. En el cas de la bonificació en l’IAE sí hi ha un canvi respecte l’ordenança anterior que es redueix del 30% al 10% i es limita a tres anys.

Finalment, pel que fa a les ordenances, se n'ha inclòs una de nova que regularà la taxa per la prestació de servei de prova de comprovació genètica d’ADN de gossos: en el moment de sancionar a través de l’ADN, a més de la sanció, es cobrarà el cost de la prova, que s’ha establert en 48,56 euros.

A banda de les noves ordenances, en aquesta sessió extraordinària s’ha aprovat l’increment retroactiu de salaris de l'1,5% per al 2022 segons estableix el pla de mesures aprovades en el Reial Decret-llei 18/2022 del 18 d’octubre. Aquest increment també s’aplicarà als salaris dels regidors i regidores amb cartera, tal i com s’ha aprovat en aquest mateix ple amb l’abstenció de PECP i ERC i el vot a favor de la resta de grups.

Darrera actualització: 27.10.2022 | 11:03