El Ple aprova la cessió d'un solar per a la construcció d'un centre de lleure i una escola de música

Dijous, 16 d'abril de 2020 a les 00:00

La creació d'un partida de 65.000 euros per a donar suport econòmic als comerços afectats per la COVID-19 i l’expedient d’expropiació per a les obres d’ampliació de la biblioteca han estat altres punts destacatas de la sessió.

En el marc de la situació d’excepcionalitat provocada per la crisi de la Covid-19 que obliga al confinament de la ciutadania als seus domicilis, dimecres 15 d’abril s’ha celebrat el primer ple telemàtic de la història de Polinyà. La sessió s’ha celebrat en una sala de plens virtual que ha permès que es desnvolupi amb la màxima normalitat possible i amb les garanties administratives corresponents. La sessió ha estat retransmesa en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament.

En aquesta sessió, el Ple ha aprovat la cessió d’ús del solar situat al costat de l’Espai Jove a la Fundació Catalana de l’Esplai per a la construcció d’un centre de lleure i una escola de música que gestionarà el Grup de Polinyà. La cessió es farà per una durada de 50 anys perquè s’hi pugui construir l’edifici que allotjarà tots dos serveis.

Un altre dels punts destacats que s’han tractat en aquest ple telemàtic, ha estat l'aprovació d'una modificació pressupostària que inclou dues partides destinades a la promoció econòmica del teixit local, pensada per a aquells establiments afectats per la crisi de la Covid-19. Una de les partides, de 65.000 euros, es traduirà en subvencions per als comerços, les bases de les quals s’aprovaran en breu en un ple extraordinari per tal d’enllestir les ajudes el més aviat possible. La segona partida, de 25.000 euros, anirà destinada al disseny d’una campanya de comerç amb l’objectiu de revitalitzar l’activitat comercial.

També s’ha aprovat un punt essencial per a l’inici de les obres de la biblioteca quan passi la situació provocada per la covid-19: es dona per acabat l’expedient d’expropiació de l’escala de propietat comunitària de l’edifici Polinyà Center. Una expropiació necessària per tal de dur a terme l’ampliació i que en trobar-se amb les objeccions d’alguna de les parts propietàries ha endarrerit l’inici de les obres.

I finalment, el Ple va aprovar incloure un curs de director/a de lleure dins el quadre d’activitats previstes per la Regidoria de Joventut per tal de potenciar la formació del col·lectiu jove de Polinyà.

L’alcalde, Javier Silva Pérez, ha finalitzat el ple fent un agraïment als treballadors i treballadores de l’Ajuntament per l’esforç de mantenir l’activitat municipal tot i el confinament i gràcies al teletreball. Ha fet menció especial al personal de serveis essencials com la policia local, serveis socials, personal administratiu d’atenció a la ciutadania i serveis de neteja i jardinera, que continuen treballant presencialment durant l’estat d’alarma per la Covid-19. També ha destacat la feina imprescindible, no només dels sanitaris, sinó també de totes aquelles persones que treballen als establiments d’alimentació i productes de primera necessitat. I, finalment, ha enviat un missatge d’escalf per a tots els establiments que han hagut de tancar i ha destacat la col·laboració ciutadana.

Darrera actualització: 16.04.2020 | 13:59