El Consell d'Infants convoca un concurs per a escollir logotip

Dijous, 4 d'abril de 2024 a les 00:00

Hi poden participar tots els nens i nenes de Polinyà de 4t, 5è i 6è.

El curs 2023-2024 ha estat el primer en què Polinyà ha tingut el seu Consell d'Infants, format per alumnes de 5è i 6è. Durant els darrers mesos, els infants han treballat diversos temes i propostes que, abans de l'estiu, presentaran al govern municipal. I una d'aquestes iniciatives ha estat la de crear el logotip que representarà al Consell a partir d'ara. Per això, s'ha creat un concurs en què poden participar tots els nens i nenes de Polinyà de 4t, 5è i 6è de primària. Hi poden participar de manera individual o per parelles i hi poden presentar, com a màxim, dues propostes de logotips.

Quines característiques ha de tenir el logotip?

El logotip ha de representar els valors i funcions del Consell d’infants. El format ha de ser DIN-A4 amb el fons blanc i es pot fer servir qualsevol tècnica. La proposta s’ha de presentar en color i ha de contenir el text  “Consell d’Infants de Polinyà”. S’ha d’enviar en format PDF o JPG d'alta qualitat a l’adreça educacio@ajpolinya.cat. Amb la proposta caldrà enviar, també, la fitxa de dades personals i autorització que pots descarregar en aquest enllaç. En cas que es presenti una parella s’ha d’adjuntar una inscripció per cada participant. El termini de presentació és de l'1 d'abril al 30 d'abril.

Consulta les condicions establertes per al concurs

Un jurat format per personal tècnic de l'Ajuntament escollirà les cinc propostes que encaixin millor i, després, seran els membres del Consell d'Infants els que decidiran quin serà el logotip guanyador que es donarà a conèixer a la sessió plenària del consell del 17 de juny. L'autor o autora de la proposta guanyadora rebrà un reconeixement. 

El Consell d’Infants és l’òrgan consultiu de l’Ajuntament de Polinyà que ha de permetre la participació dels infants a l’hora d’expressar les seves opinions i els seus interessos en tots aquells assumptes de la vida del municipi que els afecten. És un espai dinamitzat per personal del servei d’educació de l’Ajuntament de Polinyà, en què la veu de la infància servirà per guiar les polítiques municipals. Els objectius del Consell d’Infants són els següents:

  1. Promoure la participació de tots els infants i adolescents en la vida del municipi i fomentar la cultura participativa a totes les edats i a tots els espais del poble.
  2. Aprendre a organitzar-se, a desenvolupar l'esperit crític i a debatre sobre tot allò que afecta els infants i adolescents del municipi.
  3. Fer que els drets dels infants i adolescents siguin coneguts, escoltats, defensats i reconeguts.
  4. Fomentar que els infants i adolescents coneguin el poble, participin en la seva construcció i en gaudeixin.
  5. Educar en els principis, valors i pràctiques democràtics.
  6. Detectar els desitjos, necessitats, neguits i inquietuds dels infants i adolescents a la seva vida quotidiana.
  7. Enfortir la cohesió social i la identitat de poble, des de la visió dels infants i adolescents.
  8. Establir un vincle entre el Consell de Participació Territorial dels Infants i Adolescents de Polinyà i els espais de participació dels centres educatius i entitats de lleure.
  9. Establir un vincle entre el Consell de Participació Territorial dels Infants i Adolescents de Polinyà i les Regidories, els serveis i equipaments de Polinyà, designant, per part de l’Ajuntament, un responsable polític o tècnic de referència.
Darrera actualització: 04.04.2024 | 13:06