Eduquem en família, un programa de suport a les famílies en la tasca d’educar

Dilluns, 4 de març de 2024 a les 00:00

Les activitats es duran a terme del març a l'octubre i per a participar-hi cal fer inscripció prèvia. 

L’Ajuntament posa en marxa el programa d’acció comunitària Eduquem en família que inclou activitats obertes a tots els pares i mares, així com a les AFA, amb l’objectiu de donar suport a les famílies en la tasca d’educar. El programa ofereix diverses xerrades que permetin avançar en el coneixement i la reflexió de temes com les relacions familiars, la convivència, la comunicació, l’orientació acadèmica i professional o el vincle escola-família.

Per a participar en el programa cal inscriure’s omplint aquest formulari i marcant quines són les activitats a les quals es vol assistir:

Taller grupal per una convivència familiar positiva

L'adolescència és una etapa emocionant a la qual moltes famílies s'hi enfronten amb neguits i dubtes. Us oferim un espai de trobada entre famílies per a reflexionar plegats sobre com mantenir-nos al costat dels fills i filles durant l'adolescència.

Trobades quinzenals, de 9:30 a 11 h, destinades a pares i mares amb joves des dels 12 als 16 anys: 3 i 17 d'abril / 8 i 22 de maig / 5 i 19 de juny / 3 de juliol.

Necessites ajuda?

Eines per a detectar quan les accions o actituds dels fills i filles poden ser susceptibles de requerir ajuda professional especialitzada.

Per a famílies amb fills i filles de 12 a 16 anys.

Dilluns, 15 d'abril de 2024, a les 18 h.

Sessió telemàtica. Inscriu-te aquí.

Disciplina positiva

Els participants podran gaudir, experimentar, reflexionar i aprendre un nou enfocament sobre educar i criar els fills i filles de manera respectuosa i col·laborativa. Xerrada per a famílies de 0 als 12 anys.

Per a famílies amb fills i filles de 12 a 16 anys.

Dijous, 25 d'abril de 2024, a les 18 h.

Lloc: Biblioteca Neus Català

La importància de la comunicació en l'educació dels infants

Aquesta activitat vol millorar la vida dels infants de 0 a 6 anys, així com de les seves famílies. La idea principal es basa en l'establiment d'una bona comunicació per tal de poder prevenir tots aquells problemes de confiança i comunicació que puguin afectar el seu futur.

Adreçat a famílies amb infants de 0 a 6 anys.

Dimecres, 8 de maig de 2024, a les 18:30 h.

Sessió telemàtica. Inscriu-te aquí.

Visita a l'Espai Jove El Casal

Dijous, 13 de juny de 2024, a les 17:30 h. Inscriu-te aquí.

Com acompanyar el pas a la secundària

Taller participatiu per donar elements que ajudin a les famílies d'adolescents a comprendre'ls i acompanyar-los en aquesta etapa.

Dijous, 3 d’octubre de 2024, a les 18 h.

Lloc: El Roure. Inscriu-te aquí.

Aquesta és una iniciativa nascuda a la comissió de formació a famílies del Consell d’Educació Municipal, que està formada per representats de diferents sectors de la comunitat socioeducativa del municipi (AFA, centres educatius i serveis socials)  i que treballa en el disseny d’una oferta formativa que respongui als interessos i les necessitats de les famílies de Polinyà.

Darrera actualització: 22.03.2024 | 12:23