Desmantellada una plantació de marihuana a Polinyà

Dilluns, 14 de març de 2022 a les 00:00

S'hi confisquen 6.189 plantes de cànnabis en diferents fases de creixement i es detenen els dos màxims responsables de les plantacions en una operació conjunta a Polinyà i Montcada i Reixac.

Agents de la Policia Nacional i Policia Local de Polinyà han participat en un operatiu conjunt i han desmantellat dues plantacions indoor de cànnabis de grans dimensions en dues naus industrials de les localitats de Polinyà i Montcada i Reixac. S'han confiscat 6.189 plantes de cànnabis en diferents fases de creixement amb un pes de 240 quilograms i s'han detingut els dos màxims responsables de les plantacions com a presumptes autors de Delicte Contra la Salut Pública i Delicte de Defraudació de Fluids Elèctrics i Anàlegs. També s'hi han intervingut més de 6.000 euros en efectiu que estaven ocults en un dels vehicles dels responsables de les plantacions.

Gràcies a informacions rebudes que alertaven que s'estaven utilitzant dues naus clandestinament per al cultiu de cànnabis i fruit de la cooperació policial entre tots dos cossos, es va iniciar una investigació duta a terme per agents de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria de Sabadell amb la col·laboració de la Policia Local de Polinyà, que finalment va corroborar que les informacions rebudes eren certes. Fet, també, que van confirmar els tècnics d'una empresa elèctrica que després de fer mesures d'electricitat van indicar que les naus industrials tenien un consum elevadíssim. Aquest tipus d'instal·lacions elèctriques són un perill potencial, no només pels talls de llum que puguin ocórrer per les sobrecàrregues de la xarxa, sinó per l'elevat risc d'incendi que poden afectar les edificacions confrontants. A més, cal ressenyar que la valoració de la defraudació del fluid elèctric detectada pujava a 91.800 euros.

Després d'identificar els responsables de les plantacions es va elaborar un informe policial i es va sol·licitar auxili a l'Autoritat Judicial, que va autoritzar l'entrada i el registre en dues naus. La fase operativa policial va culminar amb el registre de les dues naus en què es van localitzar dues plantacions indoor de cànnabis.

Darrera actualització: 15.03.2022 | 14:35