Descobreix el valor natural de Polinyà durant la Setmana del Medi Ambient

Dimarts, 23 de maig de 2023 a les 09:00

L'Ajuntament de Polinyà ha organitzat unes activitats dirigides a fer créixer el coneixement sobre l'entorn natural de Polinyà.

Actualment ens trobem en un context de crisi ambiental de grans proporcions amb efectes molt importants sobre la biodiversitat, sobre les funcions dels ecosistemes que aquesta sustenta i, de retruc, sobre els serveis que aquests proveeixen a la societat de manera directa o indirecta. Per això, la Setmana del Medi Ambient, que se celebra al voltant del 5 de juny que és el Dia Mundial del Medi Ambient, vol fer visible la necessitat d'implicar-nos col·lectivament en la defesa del planeta.

Aquest any les activitats programades volen posar èmfasi en la necessitat de conèixer l'entorn natural més pròxim per tal de valorar-lo i sentir la necessitat i el deure de protegir-lo: sense coneixement no hi pot haver sentiment de pertinença i sense aquest no hi ha motivació per a la conservació. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Polinyà ha organitzat unes activitats dirigides a fer créixer el coneixement sobre l'entorn natural de Polinyà.

La primera de les activitats serà el dissabte 3 de juny ambuna sortida etnobotànica per a conèixer la flora de Polinyà. La sortida estarà guiada pel col·lectiu Eixarcolant i s'iniciarà a les 9 h. El punt de trobada és als Plataners del Parc de la Riera (darrere del PAS). Durant la passejada identificarem les plantes silvestres comestibles que tenim a l'entorn i un cop finalitzada gaudirem d'un tast amb aquestes mateixes plantes. Per a aquesta activitat cal fer una inscripció gratuïta omplint aquest formulari.

El dilluns 5 de juny, al mercat setmanal de la plaça de la Vila s'hi organitzarà un taller per a aprendre a preparar un planter d'enciam i introduir-nos al món de de l'agricultura ecològica. Serà a la plaça de la Vila de 9:30 h i fins a les 13 h.

Observació i anellament científic d'aus

L'11 de juny, de 9 a 13 h als plataners del Torrent de Ca n'Oller - a l'altura del carrer Gregal - descobrirem les aus que sobrevolen Polinyà i aprendrem a identificar-les. D’entre la fauna que ens envolta, els ocells són el grup d’animals més visible i fàcil d’observar.  Amb l’anellament científic es capturen els ocells amb paranys inofensius i sempre manipulats per experts, se'ls hi posa una anella identificativa, es mesuren, es pesen, se n'estudia el plomatge i la condició física i, finalment, se'ls torna a alliberar al seu hàbitat. Això permet als assistents fer fotografies de molt a prop i observar detalls de l’anatomia dels ocells que desconeixen. Tot plegat amb les explicacions d'experts que, a més, posaran un especial èmfasi en el fenomen de les migracions transcontinentals de milers de kilòmetres i en el fet que aquests processos s’han estudiat principalment gràcies a l’anellament científic. 

 

Darrera actualització: 30.05.2023 | 13:08

Imatges