Declaració institucional de tots els grups municipals respecte de la Festa Major 2020

Dilluns, 27 d'abril de 2020 a les 18:10

La Festa Major d’Estiu és l’esdeveniment social i cultural més destacat del nostre poble. Són uns dies on els polinyanencs i les polinyanenques sortim als carrers, els fem nostres i gaudim de propostes d’oci, cultura i tradició. Dies de somriures, de nens feliços, d’adults recordant velles cançons i de moltes abraçades.

La festa és de tots i de totes, també de les entitats que la fan possible i a qui sempre agraïm el seu esforç i implicació.

Aquest 2020, però, és un any atípic. La pandèmia de la Covid-19 ens ha fet canviar les nostres vides i un dels mals d’aquesta terrible malaltia és la necessitat de mantenir distàncies, un mesura que segurament s’allargarà en el temps. A aquesta situació sanitària s’ha d’afegir la d’una realitat econòmica complicada que farà que les administracions, també els ajuntaments, haguem de fer front a un escenari de menors ingressos i de major despesa social.

Tenint en compte aquesta doble vessant, sanitària i econòmica, els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Polinyà estem d’acord que hem d’anul·lar la Festa Major d’aquest mes de juliol. Tot fa pensar que durant el mes de juliol continuaran existint mesures de distanciament i no sembla lògic treballar en una festa major que requereix mesos de feina prèvia i que no podrem fer. La despesa prevista, en funció de l’evolució econòmica de l’Ajuntament, haurà d’anar garantida a recolzar les necessitats de la ciutadania de Polinyà.

No ens resignem. Tan bon punt sigui possible fer una festa, ja sigui al juliol o més endavant, la farem. La farem per tots els polinyanencs i polinyanenques, la farem perquè la indústria cultural mereix recolzament i la ciutadania mereix accés a la cultura. I aprofitarem per fer un gran reconeixement a totes les persones que, en aquesta crisi, han donat el millor de si mateixes per superar aquests moments.

Esperem que aviat puguem sortir als carrers i places i ens puguem abraçar i, plegats, treballar per perquè la Festa Major del 2021 sigui una gran festa de retrobament.

Darrera actualització: 27.04.2020 | 18:13