Corredors organitza la primera Sant Silvestre de Polinyà

Dimecres, 7 de desembre de 2022 a les 00:00

Arreu del món se celebren centenars de curses el darrer dia de l’any. A Espanya, per exemple, hi ha més de 200 convocatòries i, ara, Polinyà se suma a la llista.

La d’enguany serà la primera edició de la Sant Silvestre de Polinyà amb un recorregut urbà i il·luminat de cinc quilòmetres. Estarà cronometrada per xip. També hi haurà una prova infantil no competitiva.  “Organitzar aquesta cursa comporta una feinada que esperem que es vegi recompensada”, explica Francisco Mariscal, tresorer de Corredors Polinyà. “L’objectiu és arribar als 300 corredors”, afegeix el president de l’entitat, Manuel Estirado.

Tindran competència: només a la província de Barcelona s’han programat 54 curses per al darrer dia de l’any, entre les quals la de Sabadell i la de Barcelona, que se celebra amb el nom de la Cursa dels Nassos. Tot i així estan segurs que la de Polinyà té avantatges importants: “La nostra cursa ofereix proximitat tant per a la gent de Polinyà com per als corredors dels municipis de l’entorn, que no caldrà que es desplacin ni a Sabadell ni a Barcelona i, a més, hem aconseguit un preu molt econòmic d’inscripció de només cinc euros”. Les inscripcions estan obertes i es poden fer en línia.

Una manera activa de celebrar el Cap d’Any

La Sant Silvestre és una prova esportiva amb un caràcter especialment festiu en celebrar-se durant les darreres hores de l’any: “Per això, a l’avituallament final, a més d’aigua, oferirem coca i cava juntament amb la bossa del corredor que contindrà un obsequi de record i algun regal sorpresa” i tot plegat tant per als participants com per als voluntaris, segons explica Estirado. Tampoc hi faltarà el símbol més característic de les curses de la Sant Silvestre: els barrets de Pare Noel per a tothom.

A més d’acabar l’any d’una manera activa, l’objectiu d’organitzar aquesta cursa és el de promocionar l’esport, i particularment l’atletisme, a Polinyà. Mariscal explica que hi haurà una hora per acabar-la, “això vol dir que també es podrà fer caminant i, per tant, també s’hi poden apuntar aquelles persones que no estiguin en plena forma per a fer cinc quilòmetres corrents”. A més, “l’horari de la cursa permetrà venir a córrer, marxar a casa i estar llest per a celebrar el Cap d’Any”, afegeix Estirado. A les 17:00 h es donarà el tret de sortida per a la infantil i a les 17:30 h a la de cinc quilòmetres.

Un espai per a consolidar l’atletisme a Polinyà

Corredors es va fundar oficialment el 2014 tot i que ja existia un grup sòlid des del 2011. Ara mateix són 76 socis però van arribar a ser-ne un centenar. Com a entitat, ofereixen grups d’iniciació per a persones que encara no siguin capaces de córrer gaires quilòmetres. “Ens adaptem al seu ritme i els acompanyem un cop a la setmana. La resta de la setmana entrenen independentment”.

Precisament perquè els novells tinguin un bon acompanyament, des de fa uns anys reclamen un espai on practicar l’atletisme: “Creiem que la construcció d’un oval per a córrer en un espai tancat i il·luminat seria ideal com a punt de trobada de persones de tots els nivells”, aclareix Mariscal. “A més seria un lloc segur, sobretot a l’hivern quan els dies són més curts i la majoria entrenem de nit”, conclou el president.

Darrera actualització: 07.12.2022 | 15:06