Aprovat el primer Pla de Prevenció de Drogues i Addiccions de Polinyà

Dijous, 26 de gener de 2023 a les 00:00

El Pla, en ser el primer amb aquestes característiques a Polinyà, assenta les bases sobre les quals es construiran les futures polítiques de prevenció de drogues i addiccions.

En aquest pla es proposen respostes municipals no només a les drogues sinó també a noves addiccions, com poden ser les pantalles o el joc. El document marca diferents estratègies a seguir centrades fonamentalment en la població jove – dels 12 als 29 anys – de Polinyà. “Tot i que el consum i les diverses addiccions afecten persones de totes les edats, en aquest primer pla hem volgut centrar els nostres esforços en la població jove: els recursos són limitats i ens hem de marcar objectius que siguin assequibles, realistes i que assentin les bases de les futures estratègies en prevenció de drogues i addiccions”, ha aclarit l’Alcalde, Javier Silva.

El pla conté, primer, una diagnosi de la problemàtica i dels recursos existents, per a proposar, després, les estratègies a seguir amb un total de 19 projectes dividits en quatre eixos: prevenció als centres educatius, l’acompanyament familiar, l’àmbit comunitari i entorns d’oci saludable i coordinació i seguiment del pla.

En un altre punt de l’ordre del dia, s’ha aprovat també una modificació a l’ordenança fiscal que regula el preu públic dels casals d’estiu municipals per a incloure, en cas de tenir més demanda que places ofertes, alguns criteris de priorització com el fet de viure a Polinyà, també que els progenitors hi treballin o que l’infant estigui escolaritzat en alguna de les escoles del municipi. També es tindran en compte altres criteris complementaris com la discapacitat o que formin part de famílies nombroses o monoparentals.

Acords per a la transformació digital i l’emergència climàtica

En aquesta sessió de gener, s’han portat al ple dues mocions. Totes dues presentades pel conjunt dels grups municipals que el conformen.

La primera ha estat una declaració d’emergència climàtica als sis municipis que conformen l’Eix de la Riera de Caldes i que tots presentaran als seus respectius plens municipals. Amb aquesta moció, aprovada per unanimitat, s’hi acorda fer de les polítiques contra el canvi climàtic una prioritat en l’agenda política de l’AMERC i, també, l’adhesió al programa per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle de la Generalitat de Catalunya.

La segona moció de la sessió, i també presentada per tots els grups, ha estat l’adhesió de Polinyà a l’Agenda digital dels municipis de Catalunya impulsada pel Consorci Localret. Aquesta agenda té com a objectiu promoure i facilitar estratègies, plans i projectes de transformació digital als municipis catalans.

La gestió del PAS a debat

El poliesportiu el PAS ha tornat a ocupar les intervencions de l’oposició. La portaveu de Polinyà En Comú Podem, Dolores Delgado, ha demanat “ser valents per, si no és possible fer una gestió pública 100%, optar per una gestió mixta”. Actualment el contracte del PAS està finalitzat i prorrogat fins que es resolgui una nova licitació del servei.

Darrera actualització: 26.01.2023 | 15:09