Obert el termini per a sol·licitar les beques Oportunitats

Dilluns, 16 de maig de 2022 a les 00:00

Fins al 14 d'octubre es podran sol·licitar ajuts per a activitats d'estiu, extraescolars o de suport escolar.

Les activitats extraescolars reforcen valors indispensables com són l'esforç, el respecte, el civisme i la superació personal i són, a més, una part important del desenvolupament intel·lectual, físic i psicològic dels infants i joves. Per aquest motiu, l'Ajuntament vol assegurar que tots els infants i joves de Polinyà tinguin el dret i l'oportunitat de beneficiar-se'n. Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament convoca per tercera vegada les Beques Oportunitats, nascudes el 2020 en plena pandèmia de la Covid-19 per a anticipar-se a les possibles dificultats socials i econòmiques que se'n poguessin derivar.

Les beques Oportunitats, a les quals es destinen 40.000€ del pressupost municipal, posen a l’abast de les famílies tres línies d’ajudes econòmiques: activitats d’estiu, activitats extraescolars i de suport escolar.

Les bases reguladores de la convocatòria amb els requisits i les condicions es poden consultar en aquest enllaç.

Beques Oportunitats per a activitats d’estiu

Per a demanar una ajuda econòmica per a la realització d'activitats d'estiu cal que el jove o infant s'hagi inscrit en algun dels casals d'estiu o tecnificacions esportives i de lleure cultural i juvenil organitzats a Polinyà. L'import màxim que es podrà atorgar per sol·licitud és de 280 euros.

La sol·licitud ja es pot tramitar a la seu electrònica de l'Ajuntament de Polinyà abans del 14 d'octubre.

Beques per a extraescolars esportives culturals, juvenils o educatives

Les beques per a les activitats extraescolars estan pensades per a aquelles activitats fora del l’horari escolar organitzades per entitats i empreses del municipi. Només s’acceptaran sol·licituds amb activitats fora del municipi en el cas que no hi hagi oferta del mateix tipus a Polinyà. L’import màxim per a aquest tipus de beques és de 350€ i només es podrà demanar beca per a una sola activitat per infant o jove.

La sol·licitud s’haurà de tramitar a la seu electrònica de l’Ajuntament de Polinyà abans del 14 d'octubre.

Beques de suport escolar

Les beques de suport a l’escolaritat estan destinades a l’adquisició de llibres, de material escolar i a les activitats o sortides que el centre pugui organitzar al llarg del curs. Se’n poden beneficiar aquelles persones matriculades en centres educatius públics i que estiguin cursant:

  • Segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria.
  • PFI i cicle formatiu bàsic.
  • Estudis post obligatoris: batxillerat, cicle formatiu de grau mitjà, cicle formatiu de grau superior i de grau universitari.

En tots els casos el centre educatiu ha d’estar ubicat a Polinyà excepte en el cas d’estudis que no s’ofereixin al municipi.

La sol·licitud s’haurà de tramitar a la seu electrònica de l’Ajuntament de Polinyà abans del 14 d'octubre.

Qui se’n pot beneficiar?

Per a optar a alguna de les beques Oportunitats cal complir aquest requisits:

  • Tant l’infant o jove i una de les persones progenitores han d’estar empadronats a Polinyà.
  • L’infant o jove ha de tenir entre 3 i 21 anys a complir durant l’any de la convocatòria.
  • No superar el llindar de renda màxim, establert en 36.000 euros.
Darrera actualització: 13.05.2022 | 08:39