20N, Dia Internacional de la Memòria Trans

Dissabte, 20 de novembre de 2021 a les 00:00

El 20 de novembre se celebra el Dia Internacional de la Memòria Trans, un dia on recordem i honorem la vida de les persones trans que han estat assassinades víctimes de la intolerància, la por a la diferència i la transfòbia.

El Dia Internacional de la Memòria Trans va ser creat al 1998 per Gwendolyn Ann Smith, una dona transsexual, dissenyadora gràfica, columnista i activista en memòria de l’assassinat de Rita Hester, una dona transsexual afroamericana que va ser assassinada a causa d’un delicte d’odi el 28 de novembre de 1998 a Allston, Massachusetts.

El fet trans suposa una condició humana més i forma part de la seva diversitat. Però les persones trans han patit i encara pateixen violència estructural i discriminacions quotidianes, que afecten tots els àmbits de la seva vida i impedeixen el desenvolupament vital en plenitud: la patologització, la tutela dels seus cossos, problemes per accedir al mercat laboral, continuar amb els estudis, gaudir de l'oci o l'esport, optar a un habitatge digne o, simplement, viure lliures de violències i agressions.

Davant d’aquesta realitat, l’Ajuntament de Polinyà va aprovar el passat 7 d’Abril una Moció de reconeixement de drets de les persones trans i en suport d’una llei trans estatal, on es va acordar, entre d’altres, instar al Govern espanyol i a la Generalitat de Catalunya a abordar polítiques per intervenir en les desigualtats estructurals que encara pateixen les persones trans i garantir els seus drets, així com també de les lesbianes, gais, bisexuals i intersexuals, i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

En memòria i en honor a totes les víctimes de la transfòbia es penjarà la bandera Trans, i també ho farà el pròxim 31 de març, Dia Internacional de la Visibilitat Trans.

Darrera actualització: 21.02.2022 | 13:40