10 alumnes nous al projecte NOX contra l'abandonament escolar prematur

Dijous, 26 d'octubre de 2023 a les 00:00

10 alumnes de l’INS Polinyà reben formació complementària aquest curs 2023-24 en el marc del projecte Noves Oportunitats en Xarxa (NOX). Aquesta és una iniciativa de l’Ajuntament amb l’INS Polinyà, que compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, per a lluitar contra l’abandonament escolar prematur. El projecte es va iniciar el 2017 i, fins ara, s’ha portat a terme en diferents equipaments: la deixalleria municipal, el centre Vapor Llonch de Sabadell i les instal·lacions de la Fundació Main. Des del curs passat, però, tenen el seu propi espai a Polinyà: l’Ajuntament va instal·lar i condicionar dos mòduls al solar del costat de l’Espai Jove el Casal, al carrer de les Escoles.

L’INS Polinyà aporta un tutor que acompanya els alumnes durant la formació complementària que reben amb NOX. Així, les activitats s’emmarquen dins el currículum acadèmic i esdevenen convalidables en l’expedient de l’alumnat. La formació impartida va des de l’organització de rutes i reparació de bicis a classes d’informàtica i fusteria. També reben orientació acadèmica i sessions per reforçar habilitats com l’assertivitat, l’empatia o la comunicació verbal i corporal.

Per a l’any 2030, la Unió Europea ha fixat l’objectiu de reducció de l’abandonament escolar a Espanya en el 9%. Així, el projecte NOX no només té per objectiu aconseguir que l’alumnat assoleixi el títol de l’ESO, sinó també motivar que els i les joves continuïn els estudis postobligatoris un cop s’hagin graduat. Es tracta, per tant, d’un projecte que proporciona noves oportunitats educatives contra l’abandonament escolar prematur i per a això és dirigit a joves d’entre 15 i 21 anys. La perspectiva és ampliar el projecte amb el seguiment i acompanyament dels joves fins als 21 anys.

Darrera actualització: 23.01.2024 | 12:30

Imatges