Polinyà signa un conveni amb ASCA per donar suport financer a l'emprenedoria

Dimarts, 15 de novembre de 2016 a les 00:00
Polinyà, juntament amb Santa Perpètua de  Mogoda i Parets del Vallès, ha signat un conveni amb la Fundació Privada Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA) per donar suport a projectes viables d’emprenedoria. L’objectiu és el d’ajudar tant a persones aturades que vulguin emprendre un projecte o iniciativa empresarial, com a entitats sense ànim de lucre que presentin projectes que creïn ocupació.

Gràcies a aquest acord, projectes empresarials avaluats com a viables pels serveis d’emprenedoria i economia social de Polinyà podran obtenir préstecs sense interès i altres tipus d’ajuts econòmics. Per tant, els diferents Consistoris signants es comprometen a posar en coneixement de la Fundació ASCA aquelles iniciatives empresarials que puguin acollir-se als serveis de finançament i/o ajuts de la Fundació. Els projectes hauran de reunir aquestes condicions:

1. Considerar-se viables, un cop revisats pel servei d’emprenedoria i economia social dels Ajuntaments.

2. No disposar de finançament per part de les entitats bancàries.

Per la seva banda, ASCA avaluarà la viabilitat dels projectes per tal d’aprovar o no la sol·licitud de finançament. En cas positiu, el projecte es podrà beneficiar d’un préstec sense interès o l’ajut que se sol·liciti. “Arribar a aquest conveni de manera intermunicipal és important per als nostres aturats i, en aquest cas, també per mobilitzar el teixit social”, valorava l’alcalde de Polinyà, Javier Silva, després de la signatura del conveni.

El conveni s'emmarca en el dispositiu de suport a l'emprenedoria de la riera de Caldes, al qual s'ha sumat l'Ajuntament de Parets del Vallès, i que també dóna suport a les altres poblacions que formen l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC), la Llagosta, Palau-solità i Plegamans i Sentmenat.
 
Acció Solidària Contra l’Atur va néixer el 1981 com Societat Civil i es va constituir com a Fundació el 1984 per a donar resposta a les necessitats bàsiques de persones i famílies en atur o amb treball precari, alhora de potenciar iniciatives d’autoocupació, mitjançant ajuts o préstecs. La Fundació està formada majoritàriament per voluntaris i ofereix microcrèdits a les persones emprenedores. Aquest finançament es tradueix en l'atorgament de préstecs sense interès i d'ajuts per a l'adquisició de les eines o maquinàries necessàries per iniciar l'activitat, així com despeses de formació i llicències.

Darrera actualització: 15.11.2016 | 11:55