Polinyà se suma a la celebració del Dia del Medi Ambient

Dimarts, 5 de juny de 2018 a les 00:00

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra a tot el món el 5 de juny. A Polinyà, els actes de commemoració d'aquest dia s'allargran durant la setmana del 4 al 8 de juny.

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Polinyà ha programat diversos actes de conscienciació i educació ambiental que inclouen tallers, l’hora del conte i una exposició.

Amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica i reduir el consum i la despesa a les llars, s’ha programat el taller “Estalvi a la Llar – Gestió energètica”. L’altre taller programat servirà per aprendre a cultivar un hort en espais petits com balcons i terrasses. Tindrà lloc el 7 de juny als horts municipals i les inscripcions encara estan obertes i es poden fer omplint aquest formulari.Per al més petits, a partir dels 3 anys, s’hi ha preparat un “Hora del Conte” especial, divendres 8 de juny a les 18 h a la biblioteca. L'espectacle El país del silenci  de Pau Tarruell és un conte pedagògic en el qual un pastor que viu a les muntanyes en un entorn silenciós, de pau i de vida en harmonia amb la natura, s'atansa a la vida urbana per donar fe del silenci i de la convivència i relació d'amistat que té amb els animals que viuen en el seu entorn. El pastor ens ensenyarà com arriba a parlar amb els animals a través del so i de la música que produeix amb instruments construïts amb canyes i fustes del bosc.

A més, durant tota la setmana, del 4 al 10 de juny, es podrà veure al Centre Cívic l’exposició “Treballem per una energia sostenible”. L’exposició s’inscriu en el marc del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, promogut per la Unió Europea i que atorga als municipis la iniciativa de la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic, a través d’actuacions com ara la promoció de l’eficiència energètica als equipaments municipals i també a les llars.

L’exposició vol donar a conèixer les actuacions sobre estalvi i eficiència energètica que es poden dur a terme a nivell individual en àmbits com l’ús d’electrodomèstics, la il·luminació, la climatització i el transport per a reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Darrera actualització: 05.06.2018 | 11:15