La plataforma BusUp oferirà el servei d’autocars compartits als treballadors dels polígons de Polinyà

Dimarts, 19 de juny de 2018 a les 00:00

Entrarà en funcionament a partir de setembre a Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Sabadell

Els ajuntaments de Polinyà, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans han convocat una reunió amb les empreses del territori per presentar l’aplicació BusUp, una plataforma que permet als usuaris compartir viatges en autobusos privats per desplaçar-se fins a la feina. Ofereix, per tant, una alternativa més intel·ligent al cotxe en llocs on el transport públic és limitat.

El conveni, que els esmentats consistoris van signar el passat 24 d'abril, té com a objectiu promoure la captació i comercialització de transport de passatgers per carretera a demanda en autocar com a alternativa als desplaçaments diaris en cotxe utilitzant la Plataforma BusUp. 

Can Gavarra, el centre de serveis per a les empreses i l’emprenedoria de Polinyà, ha acollit la presentació de BusUp. A l’acte hi han assistit l’alcalde de Polinyà, Javier Silva, l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, i el tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga. Tots ells han coincidit en la importància de buscar solucions conjuntes a problemes comuns. “En un moment en què les administracions fem esforços importants per millorar la qualitat de l’aire i el medi ambient, és una paradoxa que els que els treballadors i treballadores dels polígons, sovint, només comptin amb el vehicle privat com a opció per a desplaçar-se a la feina”, ha senyalat l'alcalde de Polinyà.

Rui Fernandes, gerent de BusUp, ha explicat als representants de les (número d’empreses) empreses que han assistit a la reunió, totes elles de la Riera de Caldes i Sabadell, què és i en què els pots ajudar aquesta plataforma que es posarà en funcionament a partir de setembre a Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Sabadell. Les empreses del territori podran oferir una alternativa de transport al cotxe privat, més barata i sostenible. Aquelles empreses que ja tinguin rutes establertes d’autocars podran pujar-les a la plataforma per tal d’amortitzar-les i treure’n un millor rendiment.

Com funciona BusUp?

L’usuari només ha d’accedir a la plataforma, escollir el seu destí i fer una sol·licitud de ruta. A partir d’aquí, a través d’algoritmes d’agregació de demanda, BusUp identificarà els usuaris que tinguin necessitats similars i li oferirà la ruta d’autobús privada més apropiada. Si no existeix la mateixa plataforma s’encarrega de crear una línia nova. Un cop la ruta estigui enllestida, només caldrà accedir-hi i comprar un bitllet en línia. Els autobusos són operats per companyies certificades i conduïts per conductors professionals. El seient està garantit i, a més, els usuaris disposaran de servei wifi gratuït.

De mitjana, un autocar retira 33 cotxes de la carretera i resulta un 30% més barat. Es calcula que els europeus passen més d’una hora i mitja diària al cotxe i més del 72% afirmen que deixarien el cotxe a casa i farien servir mitjans de transport alternatius si en tinguessin oportunitat. BusUp vol convertir-se en l’alternativa al cotxe en zones, com l’àrea metropolitana, en què el transport públic acostuma a reduir-se a línies radials que connecten amb el centre de Barcelona.

BusUp ofereix actualment rutes a Espanya, Portugal i el Brasil. Entre els seus més de 25 clients hi ha administracions públiques com l’Ajuntament de Barberà del Vallès o les colònies d’estiu per a infants organitzades per la Generalitat. També dona servei a festivals de música com Canet Rock, Sonorama (Burgos), Rototom (Benicàssim) i Rock in Rio (Lisboa), i als parcs de negoci de Lagoas Park (Lisboa) i Alphaville (Sao Paulo). Aquesta start-up amb seu a Barcelona compta amb 500.000 euros de finançament provat i amb un milió d’euros de finançament públic gràcies al fet d’haver guanyat l’ajuda Instrument PYME del programa Horizon 2020 de la Comissió Europea.

Darrera actualització: 19.06.2018 | 14:58