Comencen les obres d’urbanització de la carretera de Sentmenat, fins a Pablo Picasso

Dimecres, 20 de febrer de 2019 a les 00:00

A partir de dilluns 25 de febrer es prohibirà la circulació a la carretera de Sentmenat (B-142z) entre Montserrat Roig i Pablo Picasso

Després de la transformació de l’antiga carretera de Sentmenat, entre el carrer Ramoneda i el de Montserrat Roig, ara és el torn del tram que va de la rotonda del Mercadona fins a la rotonda amb el carrer de Pablo Picasso.

Les obres, que començaran el 25 de febrer i es preveu que tinguin una durada d’aproximadament 4 mesos, transformaran aquest tram de la carretera en una via urbana amb voreres ambdós costats de la mateixa. D’aquesta manera es facilitarà el pas dels vianants entre el nucli residencial i el polígon industrial i es dotarà aquest tram d’un caire més urbà.

També se solucionarà el problema actual d’entrada i sortida dels camions que accedeixen a les naus industrials mitjançant un carril central nou que permetrà el gir dels camions i un sistema de semaforització automàtic que donarà prioritat als vehicles que continuen la marxa en els dos sentits de circulació. Així mateix, també s’hi incorporarà en tot el seu recorregut un carril bici de 2 sentits.

La urbanització d’aquest tram de la carretera permetrà sumar-hi una parada de bus nova, en direcció a Polinyà i davant de la ja existent en direcció a Barcelona, tal i com una part de la ciutadania ha demanat en diverses ocasions. També s’hi faran dos passos de vianants nous i una zona enjardinada que dignificarà substancialment l’entrada a la zona residencial del municipi.

Pas de vehicles i autobusos durant les obres

Mentre durin els treballs de transformació, la circulació de vehicles estarà prohibida i es desviarà el trànsit pel passeig de Sanllehy i el carrer del Pintor Pablo Picasso. Aquesta mesura inclou els autobusos. A més, la parada de bus situada a la carretera, davant del Mercadona, quedarà anul·lada. La nova parada provisional estarà a la cantonada de l’avinguda de Sentmenat amb el carrer de Montserrat Roig, just abans d’arribar a la rotonda. L’accés de vehicles a Mercadona estarà garantit.

Les obres de transformació d’aquest tram de l’antiga carretera en una travessia urbana es el fruit de llargues gestions dirigides per l’Ajuntament i és un exemple de col·laboració entre el sector públic i el privat. Tenen un pressupost d’execució de contracte de 834.059,13 €, que serà integrament finançat amb recursos privats. Un cop recepcionades les obres, totes les zones públiques passaran a formar part del patrimoni municipal.

Darrera actualització: 20.02.2019 | 10:33