Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Cultura i festes

 -

Sant Antoni Abat i la festa dels tres tombs

Festa de tradició agrícola, organitzada per l’entitat Amics de sant Antoni Abat, en honor a aquest sant. El principal acte és la cavalcada dels Tres Tombs, que té lloc pels carrers de Polinyà. Els animals i la maquinària agrícola hi tenen el seu protagonisme.
 -

Festa Major d'hivern o festa de Sant Sebastià

La Festa Major d’Hivern se celebra als voltants del 20 de gener, en honor a Sant Sebastià. L’origen de la festa es remunta als segles XVI i XVII, quan la gent s’encomanava als sants, i venerava concretament a aquest sant com a guaridor de la pesta i d'altres mals infecciosos. Durant aquests dies es pot gaudir de tot un seguit d'actes diversos i ben variats
 -

Carnestoltes

Aquest festa té important ressò a la població, ja que, any rera any, la participació és més elevada. Grans i petits poden participar, tant individualment com en comparses, a la rua que té lloc pels carrers del poble. El ball infantil de tarda i el ball de nit, amb els seus respectius concursos de disfresses, tenen molt d’èxit. També cal ressaltar la participació de les diferents entitats del poble, que treballen de valent per lluir unes disfresses ben originals.
 -

Dia Internacional de la Dona

Amb motiu del Dia Internacional de la dona, s'organitzen diferents actes al llarg de la setmana.
 -

Diada de Sant Jordi

El dia 23 d’abril, s’organitzen una sèrie d’activitats al voltant de la figura de Sant Jordi, patró de Catalunya. Per commemorar la diada del llibre i la rosa, aquests elements són presents a la plaça de la vila, així com també la fira d'entitats. Les escoles, entitats i equipaments celebren la diada amb certàmens literaris, roses i llibres.
 -

Jornades de la Gent Gran

Durant aquesta setmana se celebren diferents activitats relacionades amb la gent gran com ara xerrades, exposicions i altres.
 -

Aplec de la Sardana

En aquest aplec ja tradicional, que organitza l'entitat la Germandat de Polinyà, durant tot el dia, els afeccionats a la sardana poden ballar a la zona dels Plataners, amb la música de les cobles en directe.
En el decurs de l'acte, se celebra un concurs de colles improvisades, dinar de germanor... Tot un dia per gaudir de la sardana
 -

Ballada de gitanes

La ballada de gitanes, organitzada per la Germandat de Polinyà, és una festa arrelada a la població, ja que hi ha tradició d'aquests tipus de balls des de fa molts anys. Diferents colles de gitanes vénen a mostrar els seus balls, durant la tarda de diumenge. L'acte se celebra al pati del CEIP Pere Calders.
 -

Setmana del Medi Ambient

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, l’Ajuntament de Polinyà organitza la Setmana del Medi Ambient amb una gran varietat d’activitats lúdiques i educatives destinades a promoure el reciclatge, el consum responsable d’aigua i d’energia o per conèixer els entorns naturals, amb la presència de POMA, la imatge Polinyà Medi Ambient.

Marxa Polinyà - Montserrat

Marxa ja tradicional organitzada cada any per l'associació excursionista de Polinyà

Revetlla de Sant Joan

Festa Major d'Estiu

La Festa Major d'estiu, la festa gran de Polinyà és un dels moments més esperats pels polinyanencs i polinyanenques. Aquesta Festa Major dóna la benvinguda a l'estiu, i se celebra el segon cap de setmana de juliol. Espectacles de tot tipus omplen els carrers de festa i d’il•lusió. Diversos espais de la vila acullen el gran nombre d’actes pensats per a tots els públics i per a totes les edats.

11 de Setembre - Diada Nacional de Catalunya

L’11 de setembre ens dóna la benvinguda després de les vacances d’estiu. La Mostra d’arts i oficis tradicionals, tallers per a infants, la tradicional ballada de sardanes, la lectura del manifest institucional i el cant dels Segadors són símbols a Polinyà de la Diada de Catalunya, amb la plaça de la vila com a escenari.

Tardor de Teatre

A Polinyà, la tardor és sinònim de teatre. Tardor de teatre representa una programació consolidada, que enguany arriba a la 15a edició. El centre cívic es transforma durant dos mesos en una sala de teatre que acull la posada en escena de diferents obres de teatre per a tots els públics i amb companyies tant amateurs com professionals

Trobada de Puntaires

Acte organitzat per la Germandat de Polinyà, que agrupa unes 500 puntaires d'arreu. La plaça de la Vila s'omple de persones que posen en pràctica l'art de les puntes de coixí. La bona acollida per part de les puntaires demostra que és una trobada important a la comarca.

Castanyada

Aquesta festa tradicional del calendari se celebra a Polinyà amb diferents activitats que organitzen la gent gran, els joves i les entitats polinyanenques.

Dia Internacional contra la violència vers les dones

Amb motiu d'aquesta celebració, s'organitzen durant tota la setmana diverses activitats que conviden a la reflexió. Cinefòrums, debats, xerrades, teatre, exposicions etc. adreçats a tots els públics de totes les edats.

Festes de Nadal i Reis

Celebrem les festes de Nadal amb el preàmbul de la Fira de Santa Llúcia. Durant aquestes dates se succeeixen les celebracions a les escoles, entitats i als carrers de la vila. Els tradicionals concerts, el cagatió, el pessebre vivent o la festa i concert de cap d’any en són alguns exemples.

L’inici de l’any es caracteritza, entre d’altres festes importants, per l’arribada dels Reis Mags d’Orient, els nens i nenes de Polinyà els esperen amb molta il•lusió. Sortim a rebre’ls amb una cavalcada que s’inicia a la plaça de Barcelona i acaba a la plaça de la Vila. Els infants encara tenen temps de lliurar-los les seves cartes.
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat