Polinyà se suma a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Dimecres, 3 de novembre de 2021 a les 09:00

La 13a edició tindrà lloc del 20 al 28 de novembre de 2021 i posa el focus en el binomi comunitat circular, comunitat sostenible, treballem plegats per un planeta residus zero!

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Polinyà s’hi sumarà amb una exposició al carrer amb el nom Menys plàstics més vida. La mostra, que es podrà veure del 3 al 16 de novembre al passeig de l’avinguda de Sentmenat, presenta la problemàtica generada per l’ús generalitzat i inadequat dels plàstics i s’estructura en sis blocs temàtics pensats per a sensibilitzar la població sobre l’impacte ambiental dels plàstics en el medi marí: Plastic Paradise, Polseres d’aigua, Sopa de mar, Esports Nàutics, Un món de plàstic i Alternatives Sostenibles. Aquesta exposició és una producció de l’Agència Catalana de l’Aigua amb la col·laboració de la Diputació Barcelona.

Tallers de sensibilització ambiental

A més de l’exposició, la regidoria de Medi Ambient, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, ha programat un taller per aprendre a fer compost, el 20 de novembre d'11 h a 13 h. Durant el taller els més petits també aprendran a plantar llavors. Tot plegat es farà a la Rambla de Rafael Casanova. I el dissabte 27 de novembre, als Plataners del Parc de la Riera (darrera del PAS) d'11 h a 13 h, hi haurà un taller per a aprendre a construir una menjadora d’ocells amb material reciclat. Les menjadores ajuden els ocells a passar el fred de l’hivern i els mesos en què els és més difícil trobar de menjar. Per fer aquest taller caldrà portar una ampolla de plàstic.

 

Darrera actualització: 17.03.2022 | 14:19

Imatges