El Ple aprova iniciar la transició al model de recollida de residus porta a porta

Dijous, 8 de juliol de 2021 a les 00:00

També s’aprova el Reglament per a determinar la condició d’habitatges buits que hauran de pagar un recàrrec del 50% en l’IBI.

Polinyà ha iniciat el camí cap a un nou model en la recollida i gestió de residus amb l’aprovació al ple de l’inici de la licitació del contracte del servei porta a porta de recollida de residus.

Amb aquest nou sistema que es preveu implantar el 2022, l’Ajuntament espera assolir una taxa més gran de reciclatge atès que l’increment del cost de no reciclar serà tan elevat en uns anys que seria insostenible per a l’Ajuntament. A més, aquesta mesura suposa també un benefici per al medi ambient, sense oblidar que la legislació obliga a un canvi profund en el model actual.

Reglament d’habitatges desocupats

El Ple de l’Ajuntament ha decidit aprovar el reglament per establir un recàrrec del 50% sobre la quota de l’Impost de Béns Immobles sobre aquells habitatges d’ús residencial que es trobin desocupats durant més de dos anys sense causa justificada. Es considerarà que està justificat quan la raó sigui un trasllat per raons laborals, el canvi de domicili a causa d’una situació de dependència i que l’habitatge sigui objecte de litigi judicial.

Aquesta mesura respon a l’objectiu d’incentivar la incorporació d’aquests habitatges en el mercat de lloguer i per a portar-la a terme l’Ajuntament crearà un registre d’habitatges desocupats amb caràcter permanent. Els propietaris hauran de donar l’alta l’immoble en aquest registre, tot i que l’Ajuntament també ho podrà fer a partir de la informació que obtingui en l’exercici de les seves competències.

Un banc de dades amb l’ADN dels gossos

El Ple de l’Ajuntament de Polinyà també ha aprovat l’obligació per als propietaris de gossos d’aportar una mostra d’ADN de l’animal. D’aquesta manera, la regidoria de Benestar animal inicia el camí per a la creació d’un banc de dades caní que es pugui contrastar amb les mostres d’excrements que es recullin a la via pública amb l’objectiu de localitzar i sancionar els propietaris incívics.

També es va aprovar una modificació pressupostària que incrementa l’aplicació destinada al manteniment dels equipaments per a la instal·lació d’un ascensor al Centre Cívic, obra per a la qual l’Ajuntament també compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 48.393,02 euros.

En aquesta sessió del ple s’han fixat també les festes locals de Polinyà per al 2022 en el 20 de gener i l’11 de juliol. I finalment, tots els grups municipals han aprovat per unanimitat una moció en commemoració del 28J, Dia internacional de l’alliberament o l’orgull LGTBIQ+ i de declaració de Polinyà com una zona de llibertat per a les persones del col·lectiu.

Darrera actualització: 08.07.2021 | 09:40