Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Masies

Fins als anys 60 del segle XX, Polinyà era un poble essencialment agrícola, on s'hi cultivaven els cereals, la vinya i els horts. Són coneguts per la seva qualitat els seus melons, petits i grocs, les patates i les mongetes del ganxet.A partir de llavors el poble comença a transformar-se, industrialitzant-se amb la implantació de petites, mitjanes i grans empreses.Avui en dia es conserven al terme municipal de Polinyà unes 16 masies o cases pairals típicament catalanes, la majoria d'elles construïdes entre els segles XVI i XVIII. En algunes encara s'hi fa vida de pagès i altres han reorientat la seva activitat vers el món de la restauració, residència canina, cria de cavalls o simplement com a habitatge particular dels seus propietaris.
Can Alsina
Can Alsina Construïda al segle XVII. Actualment propietat de la família Solà. Es troba en un bon estat de conservació. Funciona com a restaurant i hípica. Abans era propietat de la família Alsina.

Can Coll Documentada al segle XVI. Construïda, al centre del poble, per la família Coll. La família Solà que n'és la propietària des de fa molts anys, la va restaurar per transformar-la en un restaurant.

Can Gavarra

Can Marquès Situada al costat de l'Església parroquial. És propietat de la família Margenat que l'utilitza com a residència particular.

Can Monistrol Datada de l'any 1700, actualment és propietat de la família Comadrán però hi viuen com a masovers la família Sala que es dediquen a la cria de cavalls. Recentment ha estat reconstruïda, per tant es troba en molt bon estat de conservació.

Can Padró Si bé no se sap amb certesa l'època en què es va construir, és considerada com una de les antigues de Polinyà. S'utilitza com a ús residencial.

Can Querol Construïda l'any 1798, està tocant al polígon de Ca'n Humet. Els seus propietaris actuals són la família Costa que l'utilitzen com habitatge i també hi ha una residència canina.

Can Rovira Construïda l'any 1780. Des de fa tres generacions l'ocupa la família Estadella. Està ben conservada i encara s'hi fa vida de pagès.

Can Serra Datada de l'any 1686, actualment és propietat de l'Ajuntament de Polinyà. Abans havia estat una explotació agrícola propietat d'Andreu Serra. La masia dóna nom al nou barri de Can Serra.

Torre Martí Es tracta d'una casa d'estiueig propietat de la família Martí.
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat