Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Poble


Com arribar - Mobilitat El municipi de Polinyà es troba ubicat a la dreta de la riera de Caldes, entre Palau Solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda, a la comarca del Vallès Occidental. El separa 29 Quilometres de Barcelona i només 8 de la capital de comarca; Sabadell. Si arribeu per l'AP-7, trobareu la sortida de Polinyà entre Mollet del Vallès i Ripollet. Si us esteu desplaçant per la comarca, trobareu Polinyà en l'encreuament de la C-155 i la B-1421.

Guia Urbana
Polinyà, el vostre poble
Polinyà, el vostre poble El municipi de Polinyà es troba ubicat a la dreta de la riera de Caldes, entre Palau Solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda, a la comarca del Vallès Occidental.Els seus habitants s'anomenen polinyanencs i polinyanenques.
Polígons
Polígons En l’actualitat Polinyà disposa de 4 polígons industrials, tres d’ells desenvolupats i ocupats, i un darrer en fase de desenvolupament. El caràcter industrial de Polinyà fa que la major part de l’activitat es localitzi potencialment en els polígons industrials al voltant del nucli urbà. 

Empreses
Comerços
Comerços

Entitats

Historia i patrimoni El poble de Polinyà té, probablement, els orígens en una vil·la romana i, el seu nom, documentat des de l'any 969, deriva del mot llatí "Paulinianum", derivat de "Paulinus", probablement el nom del, llavors, propietari del poble de Polinyà, que vol dir "propi de Paulí". Pauli és, doncs el nom del probable primer fundador o possessor de la vila o unitat romana d'explotació o conreu instaurada a l'actual Polinyà.
Cultura i festes
Cultura i festes Festa de tradició agrícola, organitzada per l’entitat Amics de sant Antoni Abat, en honor a aquest sant. El principal acte és la cavalcada dels Tres Tombs, que té lloc pels carrers de Polinyà. Els animals i la maquinària agrícola hi tenen el seu protagonisme.
L'escut
L'escut El 9 de novembre de 1994 el Ple de l'Ajuntament acordava el disseny del seu escut municipal organitzat de la manera següent: Escut caironat, d'argent, un món cintrat i creuat d'or, i per timbre una corona mural de poble. 
L'església romànica de Sant Salvador
L'església romànica de Sant Salvador El primer nucli vilatà es formà a l'entorn de l'antiga Església parroquial de Sant Salvador, consagrada l'any 1.122, tot i que ja es troba documentada des de mitjans del segle XI. Situada al nord de la població en la cresta d'una petita carena que separa les rieres de Can Rovira i de Can Serra, presidint tot el poble, és un dels valors històrics més importants de Polinyà, per la seva antiguitat i pel seu valor arquitectònic. A l'interior s'hi descobrien unes interessants pintures murals.

Masies Fins als anys 60 del segle XX, Polinyà era un poble essencialment agrícola, on s'hi cultivaven els cereals, la vinya i els horts. Són coneguts per la seva qualitat els seus melons, petits i grocs, les patates i les mongetes del ganxet.
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat