Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies


Dijous, 23 de febrer del 2017
Un llibre repassa la història i el valor artístic de les pintures de l'església de Sant Salvador
Jesús Alturo i Perucho, catedràtic de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona i Tània Alaix i Gimbert, bibliotecària de la Biblioteca de Catalunya, són els  autors del llibre “L’església de Sant Salvador de Polinyà i les seves pintures”. Tots dos van fer entrega a l’alcalde, Javier Silva, i el regidor de cultura, Miguel Ferre, dels cent exemplars que l’Ajuntament de Polinyà ha comprat per fer a difusió del patrimoni cultural del municipi. Uns quants es repartiran entre la Biblioteca de Polinyà i els diferents centres educatius. La resta es faran servir per a actes protocolaris.

L'església de Sant Salvador, consagrada pel bisbe Sant Oleguer el 1122, va ser decorada amb unes pintures murals de les quals s'han conservat només diversos fragments. Suficients, però, per a valorar la qualitat de l'artista que dirigí l’execució. Tradicionalment es pensava que la família Santa Coloma, senyors feudals del territori fins a la fi del segle XII, havien estat els impulsors d’aquestes pintures. En el llibre, però, els autors aporten dades que demostren que no va ser així.

Els autors, a més, repassen amb noves dades el procés de descoberta i restauració de les pintures, ofereixen una interpretació iconològica del conjunt i suggereixen una identificació diferent de l'enigmàtic personatge de l'intradós. 

La presentació del llibre es va fer a la Catedral de Barcelona el 28 de gener. A Polinyà està previst fer-ne la presentació a l'abril.
Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Imatges

Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat