Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Medi Ambient


Divendres, 21 de setembre del 2012
Polinyà s'afegeix als 2000 municipis europeus que celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
Del 22 al 29 de setembre s'han programat diversos actes per promoure la utilització d'un transport més sostenible
Del 22 al 29 de setembre se celebra a tot Europa la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012, sota el lema 'Mou-te en la direcció correcta', i proposa una cerca de noves formes de mobilitat, per aprendre a allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular i pensar i utilitzar un transport més sostenible.

Unes 2000 ciutats i pobles de tot Europa, i entre elles Polinyà, participen en aquesta setmana de la Mobilitat. D'aquesta manera contribuïm a prendre la consciència que canviar el nostre mode de transport pot significar viure en una ciutat o un poble millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable.

Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure's en bicicleta o caminar per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:
  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l'ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'emissió de gasos que provoquen l'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l'ús irracional del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física. Agafar el transport públic collectiu per anar a la feina, moure's en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

En l'enllaç adjunt trobareu detallades totes les activitats
Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat