Polinyà homenatja Rafael Casanova durant la Diada de Sant Jordi

Dilluns, 25 d'abril de 2016 a les 00:00
Un monument a la rambla del municipi recorda la lluita en defensa de les institucions catalanes d'aquest polític
“La rambla s’omple de contingut cívic i històric”, va afirmar l’alcalde del municipi, Javier Silva, durant la inauguració del monument a Rafael Casanova. S’ha  instal·lat a la principal via de passeig de Polinyà i que també porta el nom d’aquest polític català. Rafael Casanova (1660 – 1743) va ser el darrer conseller en cap de Barcelona  i va lluitar per la defensa de la llibertat i les institucions catalanes durant la Guerra de Successió i fins a la derrota de 1714. El monument dissenyat, per l’artista Xavier Clavijo Mercader, representa les quatre barres de la senyera que s’aixequen per a simbolitzar com Catalunya, després de la derrota, torna a aixecar-se i lluita per a recuperar les institucions , la cultura i la llengua pròpies.

A la descoberta de la placa també hi van participar l’alcalde i la regidora de cultura del mandat anterior, Ramon Mayoral i Anna Hernández, perquè aquest va ser un projecte iniciat durant la legislatura passada. El disseny del monument es va decidir a través d’un procés de participació ciutadana.



Roses, llibres i música per Sant Jordi

Durant la Diada de Sant Jordi les diverses entitats de Polinyà van omplir la rambla de Rafael Casanova amb les tradicionals parades de llibres i roses. També hi van organitzar tallers de dibuix i pintura especialment destinats als nens. La biblioteca s’hi va traslladar un any més per estar ben a prop d’aquesta festa de la lectura. A més de portar-nos les novetats literàries de Sant Jordi també hi van organitzar un taller de punts de llibre, hi van oferir el servei de préstec habitual  i un racó de la premsa als veïns i veïnes que s’hi van acostar.

A més dels llibres i les roses, a Polinyà tampoc hi va faltar la música. Els responsables d’ambientar musicalment  la fira durant el matí van ser els membres de la Coral de Sant Sebastià del Casal de la Gent Gran que hi van interpretar temes com ara Paraules d'amor, Vapensiero Nabuco o la Bella Lola.

A la tarda l’espectacle musical es va traslladar a El Roure a causa de la pluja. Flamentics va unir la poesia catalana amb el cant flamenc a través d’un recital poètic i musical.  Aquesta és una iniciativa que busca punts d’unió entre dues formes d’art tant diverses i alhora tant properes, un espectacle a tres amb recitals de poemes de diversos autors catalans entre un recull de cançons tradicionals dels cantes de ida y vuelta.

Darrera actualització: 25.05.2016 | 11:32