Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies


Dimarts, 28 de juny del 2016
Polinyà commemora el dia de l'Orgull LGBTI
La bandera de l'arc de Sant Martí onejarà a la plaça de la Vila el 17 de maig i el 28 de juny
Aquest 28 de juny, dia de l'Orgull LGBTI, l'Ajuntament de Polinyà vol mostrar el seu compromís amb el reconeixement dels drets i les llibertats de les persones d'aquest col·lectiu i la lluita contra les discrimacions que, encara avui dia, pateixen. Per això la bandera de l'arc de Sant Martí onejarà durant tot el dia a l'Ajuntament.

Durant la sessió plenària del passat 1 de juny es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal del PSC, a la qual s'hi van adherir ICV-EUiA, CIU, GUANYEM i ERC, de suport al col·lectiu LGTBI i de commemoració dels dies 17 de maig i 28 de juny. Aquesta moció, a més de donar suport a la lluita d'aquest col·lectiu, demanava al govern municipal la redacció d'un Pla Municipal contra l'homofòbia i la transfòbia.

L'origen del dia de l'Orgull LGTBI

El dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969, data en què van tenir lloc els aldarulls de Stonewall a Nova York (EUA) i que es considera que marquen l'inici de l'alliberament homosexual quan la població LGTBI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

El 17 de maig es va establir com a Dia Internacional contra la LGTBIfòbia pel fet que en aquest dia del 1990 l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.

Els recents fets d'Orlando, en què van morir 50 persnes en un atemptat contra un pub LGTBI, mostren que la lesbofòbia, l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia segueixen sent un fet actual i global. Se segueix odiant, discriminant i matant per l'orientació sexual i la identitat de gènere.

Per tot això, l'Ajuntament de Polinyà manifesta el seu compromís amb la lluita contre les discriminacions per raó d'orientació sexual i identitat de gènere per a avançar cap a una societat on les persones LGTBI es mostrin com són amb plena normalitat, sense por i amb la total acceptació dels seus drets.
Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Imatges

Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat