Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Actes institucionals


Dimecres, 10 d'abril del 2013
Polinyà celebra el 82è aniversari de la proclamació de la República amb diversos actes
La projecció de la pel·lícula "Macià contra Companys", comptarà amb la presència del director Manuel Huerga
Polinyà celebra el diumenge 14 d'abril el 82è aniversari de la proclamació de la República. Des de la regidoria de Cultura s'han organitzat una sèrie d'actes al centre cívic, durant la tarda. L'acte central de la celebració serà el cinefòrum de la pel•lícula "14 D'ABRIL: MACIÀ CONTRA COMPANYS" amb la presència del director MANUEL HUERGA. L'acte serà a les 17 h al Centre Cívic. També s'ha organitzat l'exposició "CINEMA EN TEMPS DE GUERRA, EXILI I REPRESSIÓ", que es podrà veure al centre cívic del 14 al 26 d'abril, i l'Exposició de documentació i d'una guia de lectura que edita la biblioteca amb motiu d'aquest fet històric.

14 d'Abril: Macià contra Companys, dirigida per Manuel Huerga al 2011, és una coproducció de Minora Absoluta i Televisió de Catalunya. Explica els detalls de la victòria electoral dels republicans l'any 1931 a Catalunya, la proclamació de la república catalana del 14 d'abril d'aquell mateix any i la reinstauració, 200 anys després, de la Generalitat. És una ficció televisiva, camuflada sota l'aparença d'un documental, presumptament enregistrat el 1932, però amb els mètodes, l'estil i els mitjans propis del 2010. Gràcies a aquesta llicència temporal, els protagonistes d'un dels episodis cabdals de la Catalunya del segle XX comenten els fets en primera persona, mentre una càmera tafanera ens ajuda a reviure el què va passar a Barcelona entre el 14 i el 17 d'abril de 1931, els tres dies de vigència de la República Catalana.

Manuel Huerga és un prolífic director de cinema Premi Extraordinari de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya al 1990, entre d'altres ha dirigit la pel•lícula "Salvador" sobre la vida, procés i execució de Salvador Puig Antich, "Un instante preciso", que recull la gira del cantautor Jorge Drexler pel qual va obtenir el Premi del Públic a Festival de Cine Español de Màlaga, o el documental "Pepe & Rubianes", que recorda la figura del desaparegut actor y humorista. També va ser el director de les cerimònies dels Jocs Olímpics de Barcelona"92 i de l'espectacle "Un pont de mar blava" per a Lluís Llach, al Palau Sant Jordi.

Actualment està treballant en el projecte "BCN3D", produït per Mediapro en el qual es retrata Barcelona de cap a peus en un pla seqüència i en 3D.

Exposició "CINEMA EN TEMPS DE GUERRA, EXILI I REPRESSIÓ" i guia de lectura de la biblioteca

Aquesta exposició, cedida pel Memorial Democràtic, Generalitat de Catalunya, dóna a conèixer l'efervescència cinematogràfica que va viure Catalunya durant la Guerra Civil, així com l'alt preu que van haver de pagar molts dels seus professionals durant la dictadura franquista o a l'exili.

També amb motiu del 82è aniversari de la proclamació de la II República, la Biblioteca edita una guia de lectura sobre aquest fet històric. En aquesta guia hi trobareu bibliografia sobre la societat, l'economia i la política durant la República.
Aquesta guia, a més de la versió en paper, es podrà descarregar de forma gratuïta als dispositius mòbils, mitjançant els codis QR que permeten accedir a més informació sobre un document.
Complementant aquesta Guia de Lectura, també hi seran exposats documents sobre l'Holocaust i Nazisme, extrets del fons específic de la Biblioteca. Aquesta guia estarà exposada al Centre Cívic el dia 14 d'abril, durant els actes que es portin a terme en motiu del Dia de la República i a partir del dilluns dia 15 es podrà consultar a la Biblioteca de Polinyà.

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Imatges
Cartell de la pel·lícula Cartell de la pel·lícula

Més Informació
Enllaç Informació sobre Manuel Huerga

Informació relacionada
Edificis i Equipaments
Relacionat Centre Cívic
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat