Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Seguretat Ciutadana


Dimarts, 11 de novembre del 2014
La Policia Local de Polinyà disposa d'un nou aparell per detectar el consum de drogues
Des del mes d'agost s'han fet 200 controls i s'han detectat 9 casos positius
La Policia Local de Polinyà disposa, des del mes d'agost d'enguany, d'un aparell de darrera generació per determinar el consum de drogues tòxiques i estupefaents en els conductors de vehicles. El nou sistema Dräger Drugtest 5000 es basa en l'anàlisi d'una mostra de saliva mitjançant reactius indicadors d'indici de consum de múltiples substàncies: THC, haixix, marihuana, cocaïna, opiacis, heroïna, morfina, metamfetamines, cristal, speed, amfetamines i MDA. Els resultats però, han des ser contrastats posteriorment i amb garantia de cadena de custòdia, per un laboratori de referència designat pel Servei Català de Trànsit, mitjançant una mostra de saliva sense tractar.

Des de la seva incorporació, ara fa tres mesos, la Policia Local de Polinyà ha efectuat una quinzena de controls de trànsit amb proves d'alcoholèmia i de consum de drogues, i sobre un global de 200 tests s'han detectat 9 positius en drogues i 8 per consum de begudes alcohòliques. Amb l'utilització de l'aparell i els darrers canvis normatius -tant de la Llei de Seguretat Viària com de la Llei d'Enjudiciament Criminal-, els agents que disposen d'una formació específica esdevenen també policia judicial de trànsit, i per tant, davant d'inicis de consum de drogues o estupefaents poden establir la necessitat de fer aquestes proves a les que estan obligats a sotmetre's els conductors, però també la resta d'usuaris de la via si estan implicats en un accident de trànsit o si han comès alguna infracció.

Tot i això, si hi ha raons justificades que impedeixen la realització de la prova salival mitjançant aquest dispositiu, es pot ordenar reconeixement mèdic o la realització d'anàlisi clínic en un centre sanitari. També a petició de la persona interessada o per ordre de l'autoritat judicial, es poden repetir les proves, a efectes de contrast, mitjançant una anàlisi de sang (i en cas que el resultat en resulti un positiu serà abonada per la persona implicada). Només queden excloses del conjunt de sancions aquelles substàncies utilitzades sota prescripció facultativa i amb finalitat terapèutica i sempre que garanteixin la utilització del vehicle d'acord amb l'obligació de diligència, precaució i no distracció.

 

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat