Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Notícies del Ple


Dijous, 3 de novembre del 2016
El Ple municipal de Polinyà aprova les Ordenances de 2017
L’aprovació de la modificació de les ordenances fiscals d’impostos, taxes i preus públics per a l’any 2017 ha estat el tema principal del ple extraordinari celebrat el 2 de novembre. Aquestes modificacions van ser aprovades amb l’abstenció del PP i ERC i les votacions favorables dels regidors de Guanyem, CiU, ICV- EUiA i PSC.

Les ordenances que l’equip de govern va presentar per a l’any vinent es fan càrrec de la situació de crisi i per això es congelen amb l’excepció de la taxa de gestió de residus municipals que s’incrementa un 2,15%. Aquesta modificació es deu a un increment del cost del tractament de residus que els Ajuntaments han de pagar anualment  a l’Agència de Residus de Catalunya. Aquest cost anual s’incrementa en 30.000 €, més del 8%. La ciutadania es farà càrrec del 2,15% d’aquest increment mitjançant la taxa i l’Ajuntament de la resta, amb recursos d’altres impostos. La modificació en la taxa de residus també respon a la recomanació que el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet als diferents Ajuntaments. “Durant el 2017 impulsarem campanyes de reciclatge i estudiarem noves formes de recollida per tal d’augmentar la qualitat i la quantitat de la recollida selectiva de residus”, va explicar l’alcalde de Polinyà, Javier Silva. I és que un dels motius pels quals la taxa de residus s’incrementa és que el baix índex de reciclatge del nostre municipi provoca un augment en els costos.

Una altra de les modificacions aprovades té a veure amb l’Impost sobre Béns Immobles. En aquest cas s’elimina el càrrec per fraccionament en el pagament d’aquest impost i es facilita la possibilitat de pagar-ho en fins a set terminis, més enllà dels 4 establerts pel consistori. També s’amplien les bonificacions per a famílies nombroses i s’augmenta el valor cadastral susceptible d’aquesta bonificació.

En el mateix ple s’ha aprovat una modificació en les tarifes de subministrament d’aigua amb els vots a favor del PSC i ICV-EUiA, l'abstenció de CiU i el vots en contra de PP, ERC i Guanyem. Aquesta modificació suposa un increment de l’1,5% en la factura de l’aigua. L’augment es deu a l’increment en el preu de la compra de l’aigua i en el cost del manteniment de la xarxa.

Modificació pressupostària per a donar suport econòmic a la Germandat 

El ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una modificació pressupostària de 45.000 euros per a donar suport a la recuperació de l’edifici històric de la Germandat de Polinyà que fa uns mesos va quedar greument afectat per un incendi provocat a uns contenidors del carrer. 
Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Imatges

Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat