Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Seguretat Ciutadana


Dijous, 22 de setembre del 2016
Nou radar pedagògic instal·lat davant l'escola Roser Capdevila
El radar es canviarà de lloc cada quinze dies per a cobrir els punts més sensibles de Polinyà

S’ha instal·lat un radar pedagògic a l’avinguda de Lluís Companys, davant l’escola Roser Capdevila, que indica als conductors la velocitat a la qual circulen per tal de conscienciar-los de la importància de respectar la velocitat màxima. Aquest radar no té la finalitat sancionadora dels aparells habituals.

El passat mes de març es va fer una prova pilot a la carretera de Sentmenat, després de la qual l’Ajuntament va decidir adquirir aquest dispositiu mòbil. “A la prova pilot es va constatar que la velocitat mitjana ha disminuït un 10% i les puntes de velocitat han baixat prop d’un 20%”, ha explicat l’alcalde de Polinyà, Javier Silva.

El dispositiu es col·locarà en punts alts i estratègics per tal de ser ben visible i es canviarà d’ubicació cada 15 dies. Els llocs escollits són, sobretot, entorns infantils, passos de vianants sense semàfors i punts on habitualment es detecten infraccions.

L’aparell funciona amb una bateria recarregable i controla la velocitat del vehicle durant un tram de carrer d’aproximadament 100 metres. Recull informació durant el temps que està instal·lat en un punt que servirà perquè la Policia Local de Polinyà pugui analitzar les dades.

Les dades de velocitat que s’obtinguin serviran a la Policia Local i al Departament de Mobilitat i Via Pública per a valorar la necessitat d’instal·lar radars sancionadors, atès que “la pedagogia, de vegades, no és suficientment efectiva per fer que es respectin els límits de velocitat” aclareix el Cap de la Policia Local. 
Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Imatges

Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat