Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Solidaritat


Dijous, 17 de setembre del 2015
L'Ajuntament destinarà 10.000 euros per a l'acollida de població refugiada afectada per la guerra civil a Síria
El Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental també aprova actuar conjuntament per planificar l'acollida dels refugiats
A proposta de la regidoria de Solidaritat, i d'acord amb els portaveus dels diferents grups municipals, la Junta de Govern Local de dimecres 16 de setembre va aprovar atorgar una aportació econòmica de 10.000 euros per donar suport al projecte d'acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a la Mediterrània que promou el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

El Fons Català de Cooperació, de manera coordinada amb les institucions catalanes i la ciutadania, proposa donar suport als refugiats en quatre àmbits: l'assistència en les rutes de fugida (proporcionar les necessitats bàsiques com ara alimentació, salut i higiene, i seguretat marítima); suport als municipis de la ruta, que estan tenint un rol molt actiu en acollir les persones i que s'estan quedant sense recursos; planificació i gestió de l'acollida, i l'acollida a Catalunya on ens caldrà tenir implantat un dispositiu especial que permeti resoldre en hores les gestions administratives de la demanda d'asil.

El Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental també aprova actuar conjuntament per planificar l'acollida dels refugiats


El Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental es va constituir dimarts 16 de setembre per al mandat 2015-2019. En la primera sessió ja va abordar el tema de l'acolliment dels refugiats que provenen de territoris en conflicte a la mediterrània. El conjunt de representants municipals, entre els quals hi havia l'alcalde de Polinyà, Javier Silva, van acordar una actuació conjunta per poder planificar l'acollida de les persones refugiades amb les màximes condicions i garantint que puguin tenir accés als mateixos recursos en qualsevol dels municipis on siguin acollits. Una Comissió tècnica treballarà per crear un Pla Comarcal d'Acollida de Refugiats que identifiqui les necessitats, la disponibilitat dels municipis i el mapa de recursos comarcals, i que pugui orientar de forma unificada la ciutadania i sensibilitzar la població.

El president del Consell d'alcaldes i alcaldesses, l'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, ha remarcat la necessitat que "l'acollida de persones refugiades es pugui fer amb les màximes condicions.

A la reunió dels alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental també hi ha assistit l'alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, que ha concretat "un ajut d'emergència econòmic important de la Diputació al Fons Català de Cooperació, al voltant dels 100.000 euros per l'ajut les entitats que estan treballant en ruta, sobre el terreny".

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat