Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Medi Ambient


Dilluns, 29 d'abril del 2013
La visita al centre de tractament de residus contribueix a que reciclem millor
Unes 40 persones de Polinyà van anar dissabte a Vacarisses
El dissabte 27 d'abril una quarantena de ciutadans i ciutadanes de Polinyà, acompanyats per l'alcalde, Ramon Mayoral i el regidor de Medi Ambient, José Luís Mata van visitar el Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental (CTRV) a Vacarisses. Aquesta visita, s'inclou dins les activitats previstes en el marc de les accions de la campanya "Si recicles bé, tothom estalvia" que promou el Consorci de Residus del Vallès Occidental.


El CTRV és la planta de tractament de la fracció resta, es a dir, és allà on cada dia el camió d'escombraries de rebuig aboca el residu per ser tractat i evitar, d'aquesta manera, la disposició de residus en un abocador convencional.


Els visitants de Polinyà han quedat meravellats amb la impressionant dimensió de l'edifici i el nombre de línies de tractament de residus de diferents fraccions. També els ha sobtat que, a resultes de no separar correctament els residus a casa, una gran part del residus no es puguin aprofitar perquè va excessivament barrejat. Per tant, el destí final d'aquest residus és l'abocador i, malauradament, hem exhaurit pràcticament l'espai que queda i no hi ha cap municipi que vulgui albergar un abocador a casa seva pel cost social que això implica.

En general la sensació dels participants en aquesta activitat ha estat positiva i els ha fet conscienciar i sensibilitzar sobre la necessitat de separar correctament els residu a casa.

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Imatges
Visita al CTRV Visita al CTRV

Més Informació
Enllaç CTR-Vallès

Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat