Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Seguretat Ciutadana


Dimecres, 20 de juny del 2012
La Policia Local impulsa la campanya preventiva per a la revetlla de Sant Joan
La campanya "Passa-t'ho bé, no et cremis" preten garantir la seguretat dels menors i evitar que es faci un mal us dels petards
La campanya vol donar compliment a les mesures de seguretat i legislació vigent en relació a la tinença i l'ús dels petards per tal d'evitar situacions de perill. Els objectius de la campanya es basen en garantir la seguretat física dels menors i de les persones del seu voltant per evitar que es prengui mal pel mal ús dels petards, evitar danys a propietats públiques i privades i a d'altres béns immobles i afavorir la convivència entre la ciutadania tenint en compte terceres persones que per motius diversos (edat, malalties, feina, situacions personals) no poden gaudir de les revetlles.

Així, la Policia Local  ha establert un dispositiu d'actuació per a diferents casos com ara detectar  un menor d'edat que utilitzi o porti petards d'una classe superior a la que té permesa o detectar un mal ús o un ús inadequat dels petards.

En qualsevol d'aquestes situacions la Policia Local recollirà les dades del menor, esbrinarà on s'han adquirit els petards i si ho ha fet acompanyat d'un adult, es posarà en contacte amb els pares/tutors, es recollirà els petards en dipòsit, se'n prendrà acta i es notificarà els pares/tutors sobre l'obertura de l'acta.

En tots els casos, les actes i els articles comissats, seran lliurats a la OAC de la Policia Local, per la seva tramitació o arxiu si correspon.

En cas d'actes vandàlics, molèsties, perill o similars, es procedirà de la mateixa manera tot i que els petards utilitzats siguin d'una classe per la qual el menor està autoritzat, independentment de les possibles conseqüències que se'n derivin pels danys ocasionats.

Finalment la Policia Local també realitzarà inspeccions periòdiques als punts de venda de petards autoritzats per comprovar que compleixin els requisits tècnics i administratius i que es venguin petards de les classes autoritzades als menors segons la seva edat.

L' Oficina d´Atenció al Ciutadà de la Policia serà l'encarregada de les gestions encaminades a la reparació dels possibles danys, de la comunicació als pares o tutors, del lliurament als pares del material comissat i de l´arxiu de les actes.

La regidoria de Medi Ambient, per la seva banda, també forma part de la campanya preventiva en tant que afecta la prohibició de fer foc al bosc.

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat