Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Seguretat Ciutadana


Dijous, 15 de novembre del 2012
La policia local fa una campanya de seguretat als mercats i zones comercials de Polinyà
Es podran posar denúncies de furts i danys des de la pròpia botiga
Des del dilluns 12 de novembre, la Policia Local amb el recolzament dels Mossos d'Esquadra porta a terme una campanya de seguretat als mercats i zones comercials. Els agents patrullen a peu pel mercat setmanal i fan entrega de fulletons informatius als veïns que accedeixin al mercat i als comerços i establiments de restauració de la zona.

D'altra banda, aquesta campanya enllaçarà amb la posada en marxa de l'operació Grèvol (Nadal amb seguretat) a partir del 3 de desembre. Es tracta de la setena campanya conjunta entre ambdós cossos de seguretat. Consistirà en el muntatge d'un operatiu especial de prevenció de la seguretat ciutadana, especialment concebut per atendre al sector comercial i l'hostaleria.

L'operatiu es durà a terme especialment als eixos comercials més importants com poden ser l'eix de Rambla-Cadí-Onze de Setembre, tot i que es contempla des d'una visió conjunta del poble. Es farà patrullatge mixt a peu per les zones comercials, vigilància estàtica als accessos i sortides de les zones comercials i controls a la xarxa viària en prevenció i reacció de delictes contra el patrimoni, com ara domicilis, establiments i polígons industrials.

L'operatiu Grèvol busca procurar una sensació de seguretat a la ciutadania en general i als comerciants en particular, mitjançant consells de seguretat i accions de prevenció. L'operatiu es mantindrà fins al 8 de gener i funcionarà al matí: entre les 10 i les 14.30 h i a la tarda: entre les 17 i les 20.30 h del vespre.
L'experiència d'aquesta campanya conjunta entre Mossos d'Esquadra i Policia Local es remunta al Nadal de 2006 i des de llavors les valoracions fetes pels responsables de seguretat remarquen l'èxit de la iniciativa.

Denúncies des de la mateixa botiga
També s'ha aprofitat per presentar una campanya per facilitar que els comerciants puguin posar denúncies de furts, danys i robatoris sense moure's de la botiga. Aquesta iniciativa es porta a terme entre la nostra Policia Local i els Mossos d'Esquadra.
La campanya és una nova acció de la regidoria de Seguretat Ciutadana en la prevenció i apropament dels serveis de seguretat a la ciutadania, i té la voluntat d'evitar i/o dissuadir possibles furts i robatoris als establiments comercials.
Tant l'alcalde, Ramon Mayoral, com el cap de la Policia Local, Juanjo Piquer, han destacat el caràcter innovador de la campanya i han assegurat que té "la intenció d'evitar la percepció d'impunitat que a vegades generen els furts i robatoris de baixa intensitat". També destaquen que el fet que la policia es desplaci a cursar la denúncia in situ és una gran facilitat pels establiments petits, amb poc personal.

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat