Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Seguretat Ciutadana


Divendres, 14 de febrer del 2014
La Policia Local de Polinyà alerta d'intents de l'estafa dels bitllets tintats
Diversos establiments de Polinyà i Santa Perpètua han rebut visites dels estafadors
La Policia Local va alertar ahir que diversos establiments comercials de Polinyà i Santa Perpètua han rebut aquesta setmana visites d'un home que tractava de captar els comerciants per caure en l'estafa dels bitllets tintats.

L'estafa del diner tintat, o "wash-wash", de la qual existeixen diverses variants, és una activitat delictiva amb la qual es tracta de fer creure a la víctima que papers tintats d'un determinat color es convertiran en paper moneda de curs legal després d'aplicar-hi un procés químic.
Els estafadors , habitualment ciutadans subsaharians, pertanyen a grups organitzats que es fan passar per homes de negocis o polítics.
Un cop establert el primer contacte, li expliquen a la persona de l'establiment que han aconseguit treure els diners del seu país però que per això han hagut de tintar els bitllets, que necessiten ser rentats amb uns productes químics molt costosos per recuperar la seva condició original.
Per tal que sigui creïble l'explicació, els estafadors fan una demostració davant de la víctima i "netegen" un bitllet tintat però que és autèntic amb uns suposats productes químics, amb els quals recupera el seu aspecte normal.
Si convencen a la víctima, li demanen que els presti una gran suma de diners per adquirir més productes químics per poder repetir l'operació de forma massiva amb la resta de bitllets.
Per tal de guanyar-se la confiança, permeten a la víctima que guardi la maleta on conserven els bitllets tintats, que són en realitat simples retalls de paper, i en aquest moment els estafadors desapareixen amb els diners del ciutadà estafat.
La Policia Local alerta als comerciants per què en el cas que rebin una visita d'aquestes característiques sàpiguen que és una estafa i ho denunciïn a les dependències policials.

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat