Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Seguretat Ciutadana


Dilluns, 3 de juny del 2013
La Policia Local de Polinyà, va activar del 20 al 26 de maig, una campanya de seguretat al transport escolar
Aquesta campanya de control per millorar la seguretat al transport escolar es va desenvolupar a Polinyà des del dilluns 20 fins al diumenge, 26 de maig. El dispositiu pretenia garantir la seguretat dels nostres escolars amb respecte sobretot al transport d'anada i tornada al centre escolar, però també garantir la seguretat dels autobusos contractats específicament per sortides o excursions organitzades pels centres educatius.

La iniciativa de seguretat que va portar a terme la Policia Local de Polinyà en col•laboració amb el Servei Català de Trànsit, s'engloba dins d'un calendari anual d'actuacions per millorar aspectes de mobilitat, seguretat vial i gestió del trànsit a les nostres vies.

La realització d'aquesta campanya no és incompatible amb el fet que la Policia Local de Polinyà continuï portant a terme de manera aleatòria i rutinària aquest tipus de control al transport escolar per vetllar per la seguretat dels menors.

Durant els controls, els agents varen informar de les mesures de seguretat bàsiques que ha de complir un autobús de transport d'escolars. La finalitat última era vetllar per tal que els menors que fan servir aquest mitjà de transport per assistir als diferents centres educatius ho facin de manera segura. El primer control, de caràcter administratiu, va consistir en comprovar que les autoritzacions i documents que han de tenir els vehicles fossin els correctes per a la prestació del servei.

Posteriorment, els agents varen verificar que les condicions tècniques i elements de seguretat del vehicle fossin els que exigeix la normativa, aspectes com: la instal•lació de cinturons si es tracta d'un autobús de nova matriculació, presència d'extintors, martells i farmaciola de primers auxilis etc. També es va comprovar els requisits especials que ha de complir el conductor, com són el permís de conducció o els temps de conducció i descans; així com la verificació que el número de viatgers no excedís la capacitat del vehicle, entre d'altres aspectes.

En relació a la normativa, des del dia 20 d'octubre de 2007, és obligatori que tots els autobusos de nova matriculació portin cinturons de seguretat instal•lats. Aquesta obligació no afecta als matriculats amb anterioritat, però es pot afirmar pels controls de transport escolar i de menors ja realitzats, que moltes empreses dedicades a aquesta activitat els estan instal•lant a les seves flotes de vehicles. Segons diversos estudis, l'ús sistemàtic d'un sistema de seguretat en autobusos reduiria les lesions mortals en un 90 % en cas de xoc frontal o bolcada.

La Policia Local ha manifestat que "aquestes campanyes són essencials per reduir l'accidentabilitat i evitar possibles deficiències tècniques, així com per potenciar els elements de seguretat".

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat