Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies


Dilluns, 20 de juny del 2016
La informació pressupostària de l'Ajuntament oberta i accessible per a tots els ciutadans
L'Ajuntament posa en marxa la plataforma polinya.dondevanmisimpuestos.es

Amb l'objectiu de millorar la seva relació amb la ciutadania i comunicar millor com gestiona els seus recursos públics l'Ajuntament de posa en marxa el web Polinya.dondevanmisimpuestos.es , un exercici de transparència realitzat amb el suport de la Fundació Civio perquè els ciutadans puguin consultar de forma visual, senzilla i transparent com es distribueixen els pressupostos municipals, de on procedeixen els ingressos del consistori, quines són les polítiques de despesa i a què es dedica cada euro de la corporació. Un projecte innovador per a apropar la gestió municipal a la ciutadania.

Al web, els veïns de Polinyà ja poden consultar la informació pressupostària dels anys 2014, 2015 i 2016. Aquesta iniciativa mostra la realitat dels ingressos i despeses tant a la fase de planificació pressupostària com en la d’execució – el que es gasta realment – amb dades actualitzades trimestralment, fàcilment comparables i seguint els millors estàndards internacionals. Així, qualsevol veí del municipi podrà consultar i entendre els comptes relatius a programes de despesa detallats, com la neteja viària, l’enllumenat públic o la partida destinada a la celebració de les festes populars

L’Ajuntament de Polinyà i la Fundació Civio han col·laborat en la posada en marxa d’aquest projecte per a aconseguir que la informació sigui fàcilment comprensible tant per a persones sense coneixements pressupostaris previs com per a aquells que desitgin aprofundir en què es gasta i com es gasta amb només un parell de clics. Amb un menú de navegació molt intuïtiu o fent servir el cercador, els polinyanencs trobaran partides des despesa molt concretes, fins i tot sense saber prèviament a quin programa pressupostari pertanyen.

Els ciutadans de Polinyà podran conèixer quins són els proveïdors municipals, quins serveis es contracten i, el més important, a quines empreses. En la secció de Despeses i pagaments es mostra, a nivell de factura i amb dades que seran actualitzades trimestralment, els pagaments realitzats tant per àrea com per proveïdor durant els anys 2014, 2015 i 2016.

Polinya.dondevanmisimpuestos.es incorpora també la secció El que tu aportes, una calculadora que mostra com es distribueix de forma aproximada la carga fiscal que aporta cada contribuent segons paràmetres com el tipus d’immoble del qual és propietari, la zona de residència, el tipus de vehicle i diverses bonificacions.

Polinyà se suma, així, a altres governs locals i autonòmics que innoven amb suport tècnic de la Fundació Civio per a aplicar un enfocament cívic a les seves accions de transparència i govern obert. Altres institucions que ja han incorporat aquesta eina per a articular una relació més transparent amb la ciutadania són els governs autonòmics del País Basc, Aragó i la Regió de Múrcia, així com els consistoris de Torrelodones, Móstole, Rubí, Castelló, Pinto o La Vall d’Uixó.
Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Imatges

Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat