Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Festa Major


Dissabte, 12 de juliol del 2014
La Festa Major ens va deixar grans imatges ahir divendres, dia en què s'iniciava oficialment
L'espai jove es va omplir amb el Rockfest i la festa dels 40 principals
A la tarda, els actes van començar amb la melé infantil i una exhibició de country a la plaça de la Vila a càrrec de l'associaició de Dones de Polinyà a la qual s'hi va poder afegir tothom. Més tard, la cercavila pels carres de la vila amb Festuc teatre i el seu bugui bugui va aplegar el públic a la plaça; era tot a punt pel pregó.

L'alcalde, Ramon Mayoral, i la regidora de Cultura, Anna Fernàndez van presentar els actes de Festa Major i Montserrat Boix, periodista polinyanenca que enguany era l'encarregada de fer el pregó. Montserrat Boix, gran activista del feminisme i creadora de la xarxa Mujeres en red, va explicar que no l'importava ser quota i que les recolza obertament, fent referència a què les dues persones polinyanenques que en anteriors edicions havien fet el pregó eren homes, alhora va defensar que són necessàries per assolir estar més o menys al nivell dels homes. En aquest sentit i, també fent referència a la tecnologia i a les xarxes, un altre dels seus eixos d'investigació i del qual se'n declara apassionada, va animar els responsables de l'ajuntament a treballar amb un llenguatge inclussiu. Boix també va demanar a la regidora de Cultura que es passés a Polinyà el documental Y decido, el tren de la libertad que es posiciona contra la llei de l'avortament que vol aprovar el Congrés. Va parlar també dels seus records i vivències a Polinyà, va defensar la solidaritat amb els pobles i amb les persones nouvingudes i va tenir un record pel poble palesti, fent referència al conflicte a la injustícia històrica i al conflicte permanent que s'està vivint a la zona.

A continuació es va celebrar el concert del cantautor octogenari Paco Ibáñez, acompanyat de Mario Mas a la guitarra, que va ser aclamant pel públic en el recorregut de cançons de la seva gira que dóna veu als poetes llatinoamericans. En el repertori no hi van faltar temes com ara Andaluces de Jaén, La mala reputación o A galopar, que va cloure el concert.

A la plaça la festa va acabar amb el ball amenitzat per l'orquestra Xaman.
Paral·lelament a l'espai jove es succeïen els grups del Rockfest Polinyà: Zero3siete, Insomnia i Alambrada. La festa per als joves ha acabat ben entrada la matinada amb el Tou dels 40 principals.

Mira totes les imatges que ens va  deixant la Festa

 

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat