Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Seguretat Ciutadana


Dijous, 20 de febrer del 2014
Reunió de la Junta Local de Seguretat presidida per l'alcalde i el delegat del Govern de la Generalitat
L'alcalde, Ramon Mayoral, i el delegat del Govern de la Generalitat, Fernando Brea, van mantenir una reunió prèvia.
Ahir al matí es va reunir la Junta Local de Seguretat a l'Ajuntament de Polinyà, presidida per l'alcalde, Ramon Mayoral, i el delegat del Govern de la Generalitat, Fernando Brea, els qual van mantenir una reunió prèvia.

El delegat del Govern i l'alcalde van manifestar la seva satisfacció per les dades positives que s'han reflectit en la Junta de Seguretat així com l'alt grau de cooperació i col•laboració entre els cossos de seguretat. Aquest fet s'ha pogut constatar especialment en campanyes conjuntes com ara la campanya sobre el món rural, l'operatiu Grèvol al Nadal o altres més concrets com a la Festa Major, Sant Joan o Cap d'Any.

Ramon Mayoral va expressar la bona sintonia amb la delegació del Govern i la satisfacció per la bona feina dels diferents cossos de seguretat. Per la seva banda, Fernando Brea va explicar que l'objectiu de les visites al territori és copsar de primera mà les problemàtiques que es puguin produir als municipis i va constatar l'elevat coneixement del territori per part de la Policia Local i la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra que, a més, posen al seu abast la tecnologia necessària per fer més efectiva aquesta tasca.

Les dades

Les infraccions penals a Polinyà han experimentat un descens del 9,1% al 2013, respecte a l'any anterior, descens que ha sigut encara molt més significatiu en el cas de delictes contra el patrimoni, en que es van reduir de 149 a 131 casos, un descens del 12,1%.

Els responsables dels cossos policials, Mossos d'Esquadra i Policia Local, també van informar sobre el descens de les faltes contra el patrimoni, com són els petits furts a establiments, de carteres o de mòbils, que van passar de 103 a 87 casos, amb una reducció del 15,5%.

Tanmateix, augmenta lleugerament l'índex de resolució dels casos totals d'infraccions penals que passa d'una resolució del 31,7% a una resolució del 37,9%, un augment del 6,27%.

Totes aquestes dades van estar reflectides a la reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada a l'Ajuntament de Polinyà sota la presidència de l'alcalde, Ramon Mayoral, i el Delegat de Govern de la Generalitat, Fernando Brea Vide.

Pel que fa a les infraccions administratives, es detecta augment sobretot en aquells aspectes que fan referència al civisme i seguretat ciutadana, amb un augment del 92,9%, el que indica que aquelles actuacions policials que no es generen a partir d'un requeriment ciutadà han augmentat.

Per la seva banda, el Cos Nacional de Policia va aportar dades sobre el servei que presten a la ciutadania de Polinyà amb el desplaçament de l'equip mòbil per l'expedició de DNI i la tasca que realitzen a la comarca per temes d'estrangeria tot i que no han tingut cap cas destacat a Polinyà. També la Guàrdia Civil va aportar dades de les seves intervencions al territori, com el seguiment d'un grup que realitzava furts de camions i remolcs i diverses actuacions d'inspeccions en l'àmbit de les seves competències.

 


Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat