Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies


Dimarts, 14 de març del 2017
Jaume Ramoneda, nomenat Jutge de Pau de Polinyà

Jaume Ramoneda i Canyameres i Maria Isabel Sey Iglesias han estat nomenats Jutge de Pau i Jutgessa substituta de Polinyà. L’acte de jurament del càrrec s’ha fet al Jutjat Degà de Sabadell. El Jutge de Pau és nomenat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a proposta de la majoria absoluta del Ple de l’Ajuntament. Ramoneda havia estat el jutge substitut durant els quatre anys anteriors al seu nomenament i, per tant, aquest càrrec no li ve de nou.

Els pobles que no tenen jutjat de primera instància, com és el cas de Polinyà, han de tenir un jutjat de pau que tramitarà les notificacions i demandes a la gent del poble provinents d’altres jutjats. El Jutge de Pau té diverses funcions entre les quals hi ha la d’actuar en actes de conciliació. Per tant hi actua com a mediador.

El Jutge de Pau ha de ser una persona independent dels governants del poble i durant el seu mandat, que dura quatre anys, no poden formar part de partits polítics ni sindicats, ni tampoc treballar per a ells. Encara que no estigui format en Dret ni tingui una carrera judicial, durant el seu mandat forma part del poder judicial.

A més d’actuar com a mediador, el Jutge de Pau també realitza diverses tasques relacionades amb el Registre Civil, com és la de registrar defuncions i naixements o dur a terme els casaments civils i els tràmits previs. Aquesta és una feina que les persones nomenades compaginaran amb les feines que ja tenen. De fet, aquest càrrec s’ha d’exercir des de la vocació i el servei al poble perquè la remuneració és simbòlica.  
Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Imatges

Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat